TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. április 19. 11:36

A luxusipar egyik fő piacának számító Japánban történt katasztrófa ellenére várakozáson felüli eredményeket ért el az idei első negyedévben az ágazat legnagyobb szereplője, a Louis Vuitton táskákról is ismert francia LVMH, és a titkos szövésű anyagból készült viharkabátjával és jellegzetes kockás szövetmintájával híressé vált brit Burberry.

A 155 éve alapított Burberry kedden megjelent beszámolója szerint a bevétel 390 millió font volt a január-márciusi időszakban, ami 33 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és meghaladja a Reuters 357 milliós elemzői konszenzusát.

A márkaboltot Budapesten is üzemeltető társaság az utóbbi időszakban az üzlethálózat fejlesztésére koncentrált. Tavaly júliusban például egyszerre 50 Burberry butikot nyitottak Kínában. A tervek szerint az összesített eladótér az idén világszerte 12-13 százalékkal nő.

A Burberry részvény árfolyama több mint 600 százalékkal emelkedett az utóbbi két és fél évben, miután a társaság a válság hatására jelentősen csökkentette a költségeit, aztán pedig sikerrel kapcsolódott rá a luxusipari konjunktúrára, amit elsősorban a növekvő kínai kereslet indított be.

A Japánban történt kettős természeti katasztrófa aggodalmat okozott a befektetők körében, mert a távol-keleti ország a luxusipar termékeinek harmadik számú felvevőpiaca. A kedden közölt adatok azonban azt jelezték, hogy a japán válság nem veti vissza az ágazatot és a céget, aminek hatására a Burberry papírja a délelőtti kereskedésben minden korábbi rekordot megdöntött.

Hétfőn ugyancsak a várakozásokat felülmúló első negyedévi eredményekről számolt be az ágazat legnagyobb szereplője, a Louis Vuitton mellett márkák tucatjait - például a TAG Heuer karóra-, a Dior parfüm- és a Dom Pérignon pezsgőmárkát - egyesítő LVMH. A francia csoport bevétele 17 százalékkal 5,25 milliárd euróra emelkedett, míg elemzők 5 milliárdra számítottak. Az üzlet Európában, Amerikában és Ázsiában is jól ment, valamennyi üzletágban százalékosan kétszámjegyű volt a növekedés.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.