2017. február 22. 13:40

A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - közölte a cég.

A társaság közleménye szerint a Magyar Telekom igazgatósága megtárgyalta a társaság  magyar számviteli szabályok (HAR) szerinti és a csoport IFRS szerint készült 2016. évi éves beszámolóját, és azt jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek. Az igazgatóság a 2016. üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

A Magyar Telekom osztalékpolitikája szerint a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti tartományban kívánja tartani, figyelembe véve a Csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is.

A közlemény szerint a Magyar Telekom április 7-én tartja közgyűlését, osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2017. május 12-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2017. május 23.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.