<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Az IMF szerint mivel a gazdag országok bankjai jelenleg a túlélésért küzdenek, a fejlődő gazdaságokban még évekig forráshiánnyal kell számolni, a feltörekvő gazdaságokba irányuló tőkeáramlás csökkenése elhúzódhat. A Valutaalap még nem közölt országokra lebontott elemzést, de azt megelőlegezte, hogy a fejlett gazdaságok közül a válság jelentős csapást mér a kiterjedt pénzügyi szektorral rendelkező Nagy-Britanniára.-írja a Gazdasági Rádió Járai Zsigmond volt jegybankelnök egy tegnapi előadásában élesen bírálta a Reformszövetség neoliberális elképzeléseit, amelyek szerinte csak fiskális szempontokat tartanak szem előtt és a költségvetés rendbetételére fókuszálnak.(Forrás: mfor)

Az IMF szerint mivel a gazdag országok bankjai jelenleg a túlélésért küzdenek, a fejlődő gazdaságokban még évekig forráshiánnyal kell számolni, a feltörekvő gazdaságokba irányuló tőkeáramlás csökkenése elhúzódhat. A Valutaalap még nem közölt országokra lebontott elemzést, de azt megelőlegezte, hogy a fejlett gazdaságok közül a válság jelentős csapást mér a kiterjedt pénzügyi szektorral rendelkező Nagy-Britanniára.-írja a Gazdasági Rádió

A VÁLSÁGJELENSÉGEK VALÓBAN A BANKSZEKTORBÓL INDULTAK - és még most is ott ül a bankárok nyakán az a csődtömeg, amelyet a jelzálogszektor rájuk zúdított.

Több mint egy évtizedes csúcsra emelkedett a múlt hónapban a "bukott angyallá" vált - vagyis a befektetői osztályzatát elvesztő - adós a Standard & Poor"s által kockázati besorolással ellátott adósságkibocsátók között, áll a világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítőjének Londonban kiadott havi jelentésében, amely felidézi, hogy a "bukott angyallá" válástól veszélyeztetett adósok között van Magyarország is.
...Az elemzés szerint az 1997-es ázsiai pénzügyi válság óta nem volt olyan magas az egy hónap alatt "bukott angyallá" váló adósok száma, mint idén márciusban.
Az idei első negyedévben összesen 34 adós vesztette el befektetői osztályzatát az S&P listáján; a befektetői sáv alá idén visszasorolt adósságok összértéke eddig 114,82 milliárd dollár.(Forrás: Privátbankár)Hosszabb ideig tartó visszaeséssel és azt követően lassubb felépüléssel kell számolni, mint általában a recessziók esetében - közölte a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely a különösen sérülékeny gazdaságok közé sorolta Magyarországot. Forrás: Gazdasági Rádió)

MIT TEHETÜNK EHHEZ HOZZÁ, amíg a világgazdaság szekere megvadult lovaival illés szekereként robogott, sánta lovaink nem tartották a lépést ?!Az IMF véleménye szerint - az 1950 óta lezajlott 15 recesszió alapján - mindazonáltal megállapítható: az a tény, hogy a jelenlegi visszaesés a mély pénzügyi válsággal nagy mértékben egyidejűleg és ahhoz kapcsolódva jelentkezik, azt sugallja, a válság valószínűleg tartós lesz, amit az átlagosnál gyengébb felépülés fog követni.

EZ A VISZONYLAG RITKÁN BEKÖVETKEZŐ JELENSÉG A VÁLSÁGOK CIKLIKUSSÁGÁRA ÉS A CIKLUSOK VEKTRORAINAK ÖSSZEADÓDÁSÁRA IS VISSZAVEZETHETŐ. A TÚLZOTT OPTIMIZMUST ÉS MÁSUTT IS TAPASZTALT KERATIVITÁST, AZ "INNOVATIVNAK" TARTOTT ELKÉPZELÉSEKET - a reménytelen adósok bekeverését a befektetési instrumentumokba, amelyeket aztán ezüst tálácán kináltak fel a profitra éhes bankoknak és alapoknak... okozták a subprime pánikként indult, de a globális összeomlás szakadékáig jutott válságot.
IGY ÉRTHETŐ JÁRAI ZSIGMOND MEGJEGYZÉSE, AMELYBEN LESZEDI A KERESZTVIZET A PÉNZÜGYI VILÁG, ÁTTÉTELESEN A VILÁGPOLITIKA ÉS VILÁGGAZDASÁG SZEREPLŐIRŐL ... és hazai követőikről:
Járai Zsigmond volt jegybankelnök egy tegnapi előadásában élesen bírálta a Reformszövetség neoliberális elképzeléseit, amelyek szerinte csak fiskális szempontokat tartanak szem előtt és a költségvetés rendbetételére fókuszálnak. Az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere úgy véli, a gazdaságot kellene rendbe tenni, adócsökkentéssel pénzt lenne szükséges pumpálni a gazdaságba és azonnal be kellene vezetni az egykulcsos adót. Szerinte elképzelhető, hogy 2009-2010-ben összességében 10-12 százalékos lesz a GDP-visszaesés Magyarországon. Elmondta azt is, hogy a válságot "felelőtlen politikusok, pénzéhes bankárok és buta közgazdászok" okozták.
Az IMF-hitel kapcsán Járai Zsigmond emlékeztetett a tavaly októberi helyzetre: az Unióban rájöttek, hogy Magyarország bajban van, és több esetben is jelezték, hogy mi ezt miért nem vesszük észre. Akkoriban Sárközy francia elnök volt az EU soros elnöke, aki első reakciójában elutasította Magyarország megsegítését. Azzal érvelt, hogy amelyik ország rossz gazdaságpolitikát folytat, az magára vessen, emlékeztetett Járai.

Igen ám, de Sárközy mégsem szerette volna, hogy az ő elnöksége alatt egy tagállam bedőljön. Ezért felhívta Merkel német kancellárt, valamint Berlusconi olasz miniszterelnököt, és felvetette a 114. paragrafus alkalmazásának lehetőségét. Ez a fizetési nehézségekkel küszködő tagállamok kisegítését célozza meg, folytatta a volt pénzügyminiszter.

Így Magyarország három legnagyobb kereskedelmi partnere kezébe került az ügy, ám Merkel kancellár nemleges választ adott, mondván, nem lehet minden rosszul gazdálkodó országot megsegíteni. Berlusconi szintén elutasította az ötletet. Az Európai Unión belül tehát nem jött össze a segélycsomag, így kerültünk az IMF elé, mondta Járai Zsigmond.
(Forrás: mfor)

MINT TUDJUK AZ IMF KERETÉHEZ AZTÁN CSATLAKOZOTT AZ ÚNIÓ, ÉS AZ EBRD-IEB CSOMAGJA. MIVEL EBBŐL MÁR TÖBB RÉSZLETET LEHÍVTUNK - nehogy úgy járjunk, mint az egyszeri ember az aranyhallal, LEHET, HOGY NINCS TÖBB KÍVÁNSÁGUNK? A HITELKERETET ÉRTELMESEN KELL ELKÖLTENI, A LYUKAK FOLTOZÁSA HELYETT FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉST BIZTOSÍTÓ BERUHÁZÁSOKAT, AZ ÉLETKÉPES SZEKTOROK PÁLYÁRA ÁLLÍTÁSÁT KELL FINANSZÍROZNI, HA MÁR ENNYIRE ELADÓSODTUNK - LEGYEN ESÉLYÜNK VISSZAFIZETNI.
VISZONT A MEGSZORÍTÁSOK ÉPPEN A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSRE ÜTHETNEK VISSZA, HA NEM ALKALMAZZUK -
SZELEKTÍVEN...

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.