2012. február 22. 23:07

Ugyan a meglehetősen visszafogott várakozásokat teljesítette, ám az egy évvel korábbi számokhoz képest jócskán visszaesett a HP nyeresége az első pénzügyi negyedévében.

Szerdán a tőzsdezárás után közölte az első pénzügyi negyedévére vonatkozó számait a HP, melyek az egy évvel korábbiakhoz képest jelentős visszaesést mutatnak. A társaság forgalma 30,04 milliárd dollár lett, szemben a bázisidőszak 32,3 milliárdjával. A nettó profit 1,47 milliárdot, vagyis részvényenként 73 centet tett ki, míg egy évvel korábban összességében 2,6 milliárd, míg részvényenként 1,17 dollár volt a nyereség.
Az elemzők ugyanakkor számítottak a gyengébb negyedévre, így az eredmények az  előzetes várakozással összhangban voltak. A cég részvényei a zárás utáni kereskedésben így is 1,5 százalékkal estek.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.