1p

Erőteljesen, 22 százalékkal nőtt a legnagyobb amerikai alumíniumipari vállalat, az Alcoa Inc második negyedévi bevétele annak ellenére, hogy a színesfém ára csökkent a világpiacon az elmúlt három hónap alatt.

A nettó profit 136 millió dollár volt (részvényenként 13 cent), míg a tavalyi második félévben 454 millió dolláros (részvényenként 47 centes) veszteséget mutatott ki a cég. A bevételek 5,187 milliárd dollárra nőttek 4,244 milliárdról. A Thomson Reuters elemzői konszenzusa valamivel kisebb bevételt (5,05 milliárd dollár) és alacsonyabb egy részvényre jutó profitot várt (12 cent).

Az elmúlt három hónapban az alumínium ára jelentősen, tonnánként 2400 dollárról kétezer dollár körüli összegre csökkent a repülőgépgyártás, az építőipar visszaeső megrendelései, és a globális gazdasági növekedés szilárdságába vetett hit bizonytalansága miatt. Ugyanakkor, az észak-amerikai és a kínai autópiacról érkező növekvő keresleti igények ellensúlyozni tudták a csökkenő árakat.

Az Alcoa várakozásai szerint a globális aluminium kereslet az idei évben 12 százalékkal fog nőni. A vállalat három hónappal ezelőtt "csak" 10 százalékos növekedést várt.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!