<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A görögök megsegítéséről érkező újabb hírek a német tőzsdemutatót sem hagyták érintetlenül. A DAX akár 7.700 pontig is száguldhat a nagy öröm közepette.


DAX napi:

Technikailag szinte csak az emelkedés mellett szólnak érvek, melyek közül is a legmarkánsabb az a szigetforduló, amit az esést követően produkált az index. Ennek az a lényege, hogy mind lefelé, mind felfelé ugyanott hagy rést a piac, magára hagyva, elszigetelve több kereskedési napot. Ez a tegnapi erőteljes nyitással be is következett, ami megerősítést nyert az által, hogy az egész napot végig vették a befektetők, szép nagy gyertyát rajzolva ezzel a grafikonra.
 
MarketProg ajánlás:
Emelkedés lehetősége: 51%
Esés lehetősége: 49%
 

Ez önmagába véve is elegendő lenne ahhoz, hogy további emelkedést valószínűsítsünk, de ehhez még hozzávehetjük a csökkenő csatornából (zászlónak talán egy kicsit már túl méretes) történő kitörést, vagy akár a „stochastic slow” indikátor vételi jelzését.

 
Akinek mindez nem elég, az nyugtathatja magát még azzal, hogy az 50- és a 200 napos mozgóátlag is felfelé tart, az index pedig mindezek felett készül új csúcsra hágni. Amennyiben mindezek ellenére lefordulna a DAX és esésbe váltana, akkor először 7.050 alatt, majd a 200 napos mozgóátlag elestét követően kezdhetünk izgulni, még inkább a vételi pozícióktól szabadulni.
 

Tőzsdeklub - Gede Balázs

 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás