2p

A görögök megsegítéséről érkező újabb hírek a német tőzsdemutatót sem hagyták érintetlenül. A DAX akár 7.700 pontig is száguldhat a nagy öröm közepette.


DAX napi:

Technikailag szinte csak az emelkedés mellett szólnak érvek, melyek közül is a legmarkánsabb az a szigetforduló, amit az esést követően produkált az index. Ennek az a lényege, hogy mind lefelé, mind felfelé ugyanott hagy rést a piac, magára hagyva, elszigetelve több kereskedési napot. Ez a tegnapi erőteljes nyitással be is következett, ami megerősítést nyert az által, hogy az egész napot végig vették a befektetők, szép nagy gyertyát rajzolva ezzel a grafikonra.
 
MarketProg ajánlás:
Emelkedés lehetősége: 51%
Esés lehetősége: 49%
 

Ez önmagába véve is elegendő lenne ahhoz, hogy további emelkedést valószínűsítsünk, de ehhez még hozzávehetjük a csökkenő csatornából (zászlónak talán egy kicsit már túl méretes) történő kitörést, vagy akár a „stochastic slow” indikátor vételi jelzését.

 
Akinek mindez nem elég, az nyugtathatja magát még azzal, hogy az 50- és a 200 napos mozgóátlag is felfelé tart, az index pedig mindezek felett készül új csúcsra hágni. Amennyiben mindezek ellenére lefordulna a DAX és esésbe váltana, akkor először 7.050 alatt, majd a 200 napos mozgóátlag elestét követően kezdhetünk izgulni, még inkább a vételi pozícióktól szabadulni.
 

Tőzsdeklub - Gede Balázs

 


Tőzsdeklub hírlevél feliratkozás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!