2009. szeptember 7. 11:41

Florida népszerűsége töretlen az ingatlan-befektetők körében: az amerikai hitelválság időszakában már ez idáig is jelentős számú lakóingatlant vásároltak fel azok, akik biztos helyen akarják tudni a pénzüket.

Ugyanis, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki az ingatlant, tehát figyelünk a bérbe adhatóságra is, akkor a kedvező hitelkonstrukciók által, valamint a már most is prognosztizálható értéknövekedésnek köszönhetően néhány év alatt megtérülhet a befektetett tőke. Tehát ez az ingatlanbefektetés háromszoros hasznot hozhat:alacsony áron – akár fél vagy negyed áron – lehet elérni, elegendő hozzá 30-40 százalék önerő, a többit a bank finanszírozza kedvező kamattal, a bérbeadás révén az ingatlan törlesztésén felül plusz pénzhez lehet jutni és a gazdaság talpra állásával az ingatlan értéke jelentős mértékben megemelkedhet, így eladáskor jelentős nyereséget lehet realizálni.

A bankok jelentős számú ingatlant vettek vissza azoktól, akik nem tudták fizetni a hiteleiket, és ez túlkínálatot eredményezett a floridai piacon. Az erőteljes túlkínálat miatt bankok által visszakövetelt lakások előnyös kondíciók mellett vásárolhatók meg – erről számolt be elemzésében Lucskai Róbert. A Floridai Investment Marketing budapesti irodájának értékesítési és marketing igazgatója példaként elmondta: a pénzük után futó pénzintézetek a pórul járt adós fennmaradó hiteltartozásához kötik a vételárat, így egy több százezer dolláros ingatlanokat akár féláron, vagy harmadáron is meg lehet vásárolni, és a külföldi állampolgárok is kaphatnak kedvező hiteleket, így lehetőség van hozzájutni a töredékáron elérhető ingatlanokhoz.


Jelenleg bőséges a választék a floridai ingatlanokból, ugyanakkor jelentősen megnövekedett az érdeklődés is irántuk: az Amerikai Egyesült Államok népessége közel 300 millió, területe 9,4 millió km2, majdnem akkora, mint a 666 millió lakost számláló Európáé. Amerika a bankok által visszavett, bedőlt ingatlanok számában is élen jár, melyeket naprakész listán tartanak nyilván és teszik őket elérhetővé az egyes államokban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.