2009. szeptember 7. 11:41

Florida népszerűsége töretlen az ingatlan-befektetők körében: az amerikai hitelválság időszakában már ez idáig is jelentős számú lakóingatlant vásároltak fel azok, akik biztos helyen akarják tudni a pénzüket.

Ugyanis, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki az ingatlant, tehát figyelünk a bérbe adhatóságra is, akkor a kedvező hitelkonstrukciók által, valamint a már most is prognosztizálható értéknövekedésnek köszönhetően néhány év alatt megtérülhet a befektetett tőke. Tehát ez az ingatlanbefektetés háromszoros hasznot hozhat:alacsony áron – akár fél vagy negyed áron – lehet elérni, elegendő hozzá 30-40 százalék önerő, a többit a bank finanszírozza kedvező kamattal, a bérbeadás révén az ingatlan törlesztésén felül plusz pénzhez lehet jutni és a gazdaság talpra állásával az ingatlan értéke jelentős mértékben megemelkedhet, így eladáskor jelentős nyereséget lehet realizálni.

A bankok jelentős számú ingatlant vettek vissza azoktól, akik nem tudták fizetni a hiteleiket, és ez túlkínálatot eredményezett a floridai piacon. Az erőteljes túlkínálat miatt bankok által visszakövetelt lakások előnyös kondíciók mellett vásárolhatók meg – erről számolt be elemzésében Lucskai Róbert. A Floridai Investment Marketing budapesti irodájának értékesítési és marketing igazgatója példaként elmondta: a pénzük után futó pénzintézetek a pórul járt adós fennmaradó hiteltartozásához kötik a vételárat, így egy több százezer dolláros ingatlanokat akár féláron, vagy harmadáron is meg lehet vásárolni, és a külföldi állampolgárok is kaphatnak kedvező hiteleket, így lehetőség van hozzájutni a töredékáron elérhető ingatlanokhoz.


Jelenleg bőséges a választék a floridai ingatlanokból, ugyanakkor jelentősen megnövekedett az érdeklődés is irántuk: az Amerikai Egyesült Államok népessége közel 300 millió, területe 9,4 millió km2, majdnem akkora, mint a 666 millió lakost számláló Európáé. Amerika a bankok által visszavett, bedőlt ingatlanok számában is élen jár, melyeket naprakész listán tartanak nyilván és teszik őket elérhetővé az egyes államokban.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!