2p

Több mint két százalékos emelkedéssel kezdett hétfő reggel a BUX index, mely elsősorban az OTP és a Mol erősödésének köszönhette jó teljesítményét a nap elején. A forint a kora reggeli órákban nagyot erősödött, utána viszont fordult az irány a devizapiacon.

17 773 ponton állt a hétfői kereskedés első felében a BUX index, ez 2,05 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom kifejezetten alacsony volt az első órákban, mindössze 3,5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények kivétel nélkül javulással nyitottak, a nap nyertese eddig az OTP. A bankpapírok 3565 forintos árfolyama 3,63 százalékkal volt magasabb a péntekinél. A Mol eközben 17 400 forintig drágult, ami 2,35 százalékos pluszt jelentett, míg a Magyar Telekom 517 forintos árfolyama 0,19 százalékos felfelé araszolásnak felelt meg.

A gyógyszergyártók is javítani tudtak a nap első óráiban: a Richter 36 060 forintos árfolyama 1,15 százalékos emelkedésnek felelt meg, míg a szektortárs Egis 1,3 százalékos javulás után 17 880 forintot ért.

A forint a reggeli órákban komoly erősödéssel kezdett, 295 alá is leszúrt az euróval szemben. Délelőttre aztán már 297,90 forintot kellett fizetni egy euróért, ami már csak egy hajszállal volt alacsonyabb a múlt péntekinél. A dollárral szemben 214,98-nál állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 242,74-es árfolyama szintén egy hajszállal alacsonyabb volt a múlt péntekinél.

A vezető nemzetközi részvénypiacokon bizonytalan hangulatban kezdődött a nap a hétvégi EU-csúcs után. Az első pár óra után a londoni FTSE 0,46 százalékos pluszban volt, míg a frankfurti DAX 0,97 százalékkal állt pénteki értéke felett. Régiónkban a varsói WIG 20 0,6 százalékos emelkedést mutatott a nap első felében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!