2008. március 31. 07:44

Kezdődik a közgyűlések időszaka a magyar tőzsdei cégeknél, az osztalékfizetések befolyásolhatják a piacot.

A tőzsdei cégek nagy része áprilisban tartja közgyűlését, melyeken az osztalékokról is döntenek. Az április végi közgyűlések előtt a cégek többsége a közeljövőben fogja bejelenteni, hogy a vezetőség mekkora osztalékot javasol.

Az Egis már januárban megtartotta éves közgyűlését, mivel a gyógyszercég pénzügyi éve szeptember 30-án zárult le. A gyógyszercég tavalyhoz hasonlóan idén is 120 forintos osztalék kifizetését tervezi a részvényeseknek. Szektortársa, a Richter viszont a tavalyi 690 forint után idén 450 forintos osztalékot javasol a közgyűlésnek.

A Zwack várhatóan majd csak júniusban tartja közgyűlését, mivel náluk a pénzügyi év március 31-én ér véget.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.