2008. március 31. 07:44

Kezdődik a közgyűlések időszaka a magyar tőzsdei cégeknél, az osztalékfizetések befolyásolhatják a piacot.

A tőzsdei cégek nagy része áprilisban tartja közgyűlését, melyeken az osztalékokról is döntenek. Az április végi közgyűlések előtt a cégek többsége a közeljövőben fogja bejelenteni, hogy a vezetőség mekkora osztalékot javasol.

Az Egis már januárban megtartotta éves közgyűlését, mivel a gyógyszercég pénzügyi éve szeptember 30-án zárult le. A gyógyszercég tavalyhoz hasonlóan idén is 120 forintos osztalék kifizetését tervezi a részvényeseknek. Szektortársa, a Richter viszont a tavalyi 690 forint után idén 450 forintos osztalékot javasol a közgyűlésnek.

A Zwack várhatóan majd csak júniusban tartja közgyűlését, mivel náluk a pénzügyi év március 31-én ér véget.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.