2007. október 17. 19:59

Közel egyéves tervmódosítási és gondos előkészítési folyamatot követően megkezdődött Közép-Európa egyik legkülönlegesebb és legexkluzívabb lakóingatlanának kialakítása. A Rózsadombon, az egykori SZOT-szálló helyén 2008 végére elkészülő Excelsior Budapest Spa utánozhatatlan környezetben kínálja egyedi lakóhely és kiemelkedő befektetés lehetőségét is.

A Budapest Világörökségéért Alapítvánnyal kötött megállapodás nyomán - immár a szakhatósági jóváhagyások mellett a civil szféra támogatásával - a beruházó Pro-Hill Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft. megkezdte a nyolcszintes luxusingatlan építését. A 2008-ra befejeződő projekt sikerét a gondosan kiválasztott partnerek is garantálják: a beruházás pénzügyi hátterét két pénzintézet, a CIB Bank és a Hypo Alpe-Adria Leasing konzorciuma biztosítja, az épület generálkivitelezője az egyik legnagyobb hazai építőipari vállalkozás, a Kész Kft.

Az Excelsior Budapest Spa egyszerre kiváló lakóhely, illetve kiemelkedő befektetési célpont is. Ennek megfelelően belföldi és külföldi üzletemberek és befektetők érdeklődésére is számít az értékesítést végző RE/MAX ingatlanközvetítőnek külön erre a projektre szakosított értékesítő csapata. Az értékesítés néhány hete, a londoni ingatlanbefektetési kiállítás és roadshow keretében megkezdődött. Az egyedi kínálat már a kezdetekkor élénk érdeklődést generált.

A közel 20 milliárd forintos beruházás során a 70 lakást és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló létesítményeket összesen 22 ezer négyzetméteren alakítják ki. Valamennyi lakás dunai panorámával és nagyméretű terasszal rendelkezik, a lakások átlagos mérete 155 négyzetméter. Minden lakást a tulajdonosok egyedi igényei alapján alakítanak ki, a lakók maximális kényelmét a legújabb technikákat felhasználó intelligens házrendszer alkalmazása is biztosítja.

Az Excelsior szolgáltatáskomplexuma az ott lakókon kívül a nagyközönség számára is elérhető lesz. Az épületben üzletek, két étterem, kávézók, illetve napozókertet is magukban foglaló spa és wellnessszolgáltatások is helyet kapnak. Ez utóbbiakban az épület alatt fakadó, a Lukács fürdőt is ellátó forrás vizét élvezhetik a vendégek.