2p

Miközben mind a Mol, mind annak kurdisztáni partnere óriási emelkedéssel zárt hétfőn, a GKP több illetékese is cáfolta, hogy az Exxon Mobil felvásárlási ajánlatot tett.

A Gulf Keystone Petroleum (GKP) több illetékese is cáfolta hétfőn azt a vasárnapi brit lapértesülést, hogy 10,9 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kaptak volna az amerikai Exxon Mobil cégtől, és hogy erről tárgyalásokat folytatnak. Az iraki kurd régióban komoly pozíciókat elérő bermudai székhelyű brit Gulf Keystone Petroleum a Mol kurdisztáni partnere.
 

Az Independent on Sunday című brit lap vasárnapi számában egyebek között arról írt, hogy az Exxon részvényenként 800 pennyt kínálna a Gulf Keystone Petroleumért.

A lapértesülésre a GKP árfolyama 24 százalék emelkedéssel indított hétfőn a londoni értéktőzsdén. Záráskor azonban a nyereség mintegy 17 százalékra apadt a cég több vezetőjének arra a kijelentésére, hogy megalapozatlan a lapinformáció. Az Exxon az ügy kapcsán pedig csak annyit jegyzett meg, hogy a cég nem szokott kommentálni lapjelentéseket.
 
A történet magyar vonatkozású szála, hogy a Mol hétfői 6 százalékos szárnyalását az elemzők a GKP felvásárlásával magyarázták. Eközben a korábban pánikot keltő horvátországi üggyel kapcsolatos új információknak semmilyen hatása nem volt, pedig a Mol is megerősítette, Hernádi Zsolt meghallgatásának tényét. Mint arról hétfői cikkében a Jutarnji list zágrábi napilap írt, november 29-én tanúként meghallgatta a Központi Nyomozó Ügyészség Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját abban az ügyben, amelyben Horvátországban korrupcióval gyanúsítják. 
 
MTI/mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!