2011. december 20. 03:31

Miközben mind a Mol, mind annak kurdisztáni partnere óriási emelkedéssel zárt hétfőn, a GKP több illetékese is cáfolta, hogy az Exxon Mobil felvásárlási ajánlatot tett.

A Gulf Keystone Petroleum (GKP) több illetékese is cáfolta hétfőn azt a vasárnapi brit lapértesülést, hogy 10,9 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot kaptak volna az amerikai Exxon Mobil cégtől, és hogy erről tárgyalásokat folytatnak. Az iraki kurd régióban komoly pozíciókat elérő bermudai székhelyű brit Gulf Keystone Petroleum a Mol kurdisztáni partnere.
 

Az Independent on Sunday című brit lap vasárnapi számában egyebek között arról írt, hogy az Exxon részvényenként 800 pennyt kínálna a Gulf Keystone Petroleumért.

A lapértesülésre a GKP árfolyama 24 százalék emelkedéssel indított hétfőn a londoni értéktőzsdén. Záráskor azonban a nyereség mintegy 17 százalékra apadt a cég több vezetőjének arra a kijelentésére, hogy megalapozatlan a lapinformáció. Az Exxon az ügy kapcsán pedig csak annyit jegyzett meg, hogy a cég nem szokott kommentálni lapjelentéseket.
 
A történet magyar vonatkozású szála, hogy a Mol hétfői 6 százalékos szárnyalását az elemzők a GKP felvásárlásával magyarázták. Eközben a korábban pánikot keltő horvátországi üggyel kapcsolatos új információknak semmilyen hatása nem volt, pedig a Mol is megerősítette, Hernádi Zsolt meghallgatásának tényét. Mint arról hétfői cikkében a Jutarnji list zágrábi napilap írt, november 29-én tanúként meghallgatta a Központi Nyomozó Ügyészség Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját abban az ügyben, amelyben Horvátországban korrupcióval gyanúsítják. 
 
MTI/mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.