2008. október 20. 12:09

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén változatlanul hagyta a 8,5 százalékos kamatszintet, mely így május óta állandó. A hír nem okozott meglepetést, a piac erre a döntésre számított. A döntésről fél háromkor tart sajtótájékoztatót a jegybank elnöke.

Utoljára májusban változtatott a kamaton az MNB, akkor 25 bázisponttal emelkedett a ráta. Nyár elején sokan még 9 százalék körül várták a tetőzést, azonban az olajár esése miatt mérséklődött az inflációs nyomás, így nem volt szükség újabb kamatemelésekre. Most szinte mindenki a tartást várta előzetesen, év végén vagy jövő év elején kezdődhet a kamatcsökkentés a szakemberek szerint.

A vártnak megfelelő döntést hozott az MNB Monetáris Tanács: 8,5 százalékon hagyta az alapkamatot. A legutóbbi kamatdöntés alkalmával már elmondta Simor András jegybankelnök, hogy csak akkor kezdik meg a csökkentést, ha egyértelmű lesz, hogy enyhül az inflációs nyomás. Az elemzők szerint ez az év végén, vagy 2009 elején történhet meg.

A döntés hátteréről fél háromkor sajtótájékoztatón számol be Simor András, amennyiben fontos dolgok hangzanak el a tájékoztatón, akkor természetesen később beszámolunk róla.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!