TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Generali Alapkezelő várakozásai szerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn változatlanul fogja hagyni az alapkamatot.

Immár három hónapja 8,5 százalékon áll az MNB alapkamata, a legutóbbi két kamatdöntő ülésen nem változtatott a Monetáris Tanács. A Generali Alapkezelő most arra számít, hogy a hétfői ülésen is tartásról fognak határozni a Monetáris Tanács tagjai.

„Bár több tényező – így a csökkenő olajár és az erősebb forint - tekintetében mérséklődő inflációs nyomásnak lehetünk szemtanúi, s az MNB által különösen figyelt béradatok is inkább semlegesnek értékelhetők, a felfelé mutató kockázatok továbbra is erősek. Várakozásaink szerint ennek megfelelően tehát a Monetéris Tanács következő, augusztus 25-i ülésén változatlanul hagyja az alapkamatot.” – mondta Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.

A kamatdöntéssel egyidőben jelenik majd meg az MNB inflációs jelentése. A Generali Alapkezelő szerint a jelentés valamivel kedvezőbb lehet, mint a májusi, de a jegybank óvatossága továbbra is fennmarad. Az inflációs várakozások szempontjából fontos lehet az energiaárak alakulása és az esetleges ÁFA-emelés. „Ez utóbbira a komoly politikai vitákat sejtető adócsomag keretében kerülhet majd sor” - tette hozzá Vízkelety Péter.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.