2008. augusztus 22. 10:49

A Generali Alapkezelő várakozásai szerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn változatlanul fogja hagyni az alapkamatot.

Immár három hónapja 8,5 százalékon áll az MNB alapkamata, a legutóbbi két kamatdöntő ülésen nem változtatott a Monetáris Tanács. A Generali Alapkezelő most arra számít, hogy a hétfői ülésen is tartásról fognak határozni a Monetáris Tanács tagjai.

„Bár több tényező – így a csökkenő olajár és az erősebb forint - tekintetében mérséklődő inflációs nyomásnak lehetünk szemtanúi, s az MNB által különösen figyelt béradatok is inkább semlegesnek értékelhetők, a felfelé mutató kockázatok továbbra is erősek. Várakozásaink szerint ennek megfelelően tehát a Monetéris Tanács következő, augusztus 25-i ülésén változatlanul hagyja az alapkamatot.” – mondta Vizkelety Péter, a Generali Alapkezelő makrogazdasági elemzője.

A kamatdöntéssel egyidőben jelenik majd meg az MNB inflációs jelentése. A Generali Alapkezelő szerint a jelentés valamivel kedvezőbb lehet, mint a májusi, de a jegybank óvatossága továbbra is fennmarad. Az inflációs várakozások szempontjából fontos lehet az energiaárak alakulása és az esetleges ÁFA-emelés. „Ez utóbbira a komoly politikai vitákat sejtető adócsomag keretében kerülhet majd sor” - tette hozzá Vízkelety Péter.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.