<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ázsiában ismét Japán főszereplésével áll a bál. A Nikkei 225 újból beszakadt, a jen pedig abnormális módon erősödik.

Iszonyatos mértékben, 6,35 százalékkal esett a tokiói tőzsde. Az érdekesség, hogy az elmúlt hetekben már majdhogynem megszokhattuk, hogy hasonló rémisztő dolgok történnek a szigetországban.

Emellett a jen erősödése is komoly problémát jelent, a dollár-jen árfolyam a 94-es szint alá is benézett.

Japán gazdasága biztos úton halad a válságból való kilábalás felé, ez pedig fokozatosan le fogja csitítani a piaci volatilitást - közölte Kuroda a japán sajtóval Abe Sindzó miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően.

A jegybank április 4-én jelentette be radikális, a monetáris bázis két éven belüli megduplázására vonatkozó enyhítési programját, amelynek hatására a Nikkei index erőteljes emelkedésbe kezdett és május 23-án 5 és fél éves csúcson zárt. Azóta az index 22 százalékkal zuhant.

Egész Ázsia mínuszban

A három napos szünet után kinyitó kínai tőzsdék is jó nagy esésbe futottak csütörtökön. A Hang Seng 2,6 százalékos, a Shanghai Composite pedig 2,84 százalékos mínuszban zárt.

1,4 százalékos esést könyvelt el a dél-koreai Kospi, 1,78 százalékost az Asia Dow, 0,78 százalékost a szingapúri Straits Times, a Sensex pedig 1,01 százalékkal csökkent.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.