1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miután hétfőn napközben átlépte, de zárásra a 2000 pontos határ alá csúszott, kedden történelme során először zárt 2000 pont felett a legátfogóbb, 500 tőzsdei részvényt magába foglaló Wall Street-i index, az S&P 500-as.

Igaz, az egészen pontosan 2000,02 pont csak minimálisan több a mérföldkőnél, és napi mélypontot is jelent. A kereskedés során ugyanis végig 2000 pont felett tartózkodott a mutató, és helyi idő szerint fél 12-kor a 2005 pontot is elérte.

Innen kezdett el lecsúszni és így záróértéke mindössze 0,11 százalékkal lett magasabb a hétfőinél. Hasonló mértékben emelkedett a Dow ipari index is, míg a Nasdaq értéke 0,3 százalékkal bővült.

Az utóbbi 13 kereskedési napból a DJIA és az S&P 10 alkalommal, míg a Nasdaq 11 alkalommal zárt pluszban. Mindazonáltal a tőzsdeindexek emelkedése alacsony forgalommal párosult.

Kedvezően fogadta a tőzsde az amerikai kereskedelmi minisztérium azon adatát, hogy júliusban a tartós cikkek rendelésállománya 22,6 százalékkal emelkedett a júniusi 2,7 százalékos növekedés után. Pozitív jel az is, hogy a Conference Board kutatóintézet fogyasztói bizalmi mutatója majdnem hétéves csúcsra ugrott augusztusban, a várt visszaesés helyett. 

mfor.hu/MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!