TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Felemás hangulatban fejezték be a hétfői kereskedést a vezető távol-keleti részvényindexek, hiszen a japán és a koreai tőzsde erősödése mellett a kínai és a hongkongi piac visszaesett. Pedig kedvező adatok jelentek meg a kínai feldolgozóiparról, azonban a jelek szerint ez sem volt elég a befektetőknek.

9458 ponton fejezte be a hétfői kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 0,13 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki szintnél. A hongkongi Hang Seng közben a nap második felére 0,78 százalékkal esett vissza, míg a Shanghai Composite 1,03 százalékos mínuszban volt. 0,37 százalékkal erősödött a nap végére a dél-koreai Kospi index, míg a tajvani tőzsdén 0,26 százalékos volt a felfelé araszolás.

A hétvégén megjelent kínai adatok elvileg optimizmusra adtak volna okot a befektetők számára, hiszen a hivatalos, a kormány által szponzorált novemberi feldolgozóipari beszerzési menedzserindex 50,6 pontra emelkedett. Ez ugyan elmaradt a várttól, de továbbra is az 50 pontos határ felett van, így bővülést jelez a szektor számára. Közben az HSBC hétfőn közölt végleges feldolgozóipari indexe az októberi 49,5 pont után 50,5 pontos értéket mutatott, ezzel több mint egy év után emelkedett az 50 pontos lélektani határ fölé. A bank szakembere az adat kapcsán elmondta: a feldolgozóipar bővülése arra utal, hogy a kínai gazdaság visszapattanása folytatódik, arra számítanak, hogy a negyedik negyedévben 8 százalék körülre gyorsul a gazdasági növekedés üteme. A jó kínai adatok Ázsia nagyobb részén javították a hangulatot, azonban éppen a kínai részvénypiacon maradt a pesszimizmus.

Shanghaiban a bankok voltak a nap nagy vesztesei, hiszen a China Merchants Bank 1,1 százalékkal esett vissza, míg a Bank of Communications 0,47 százalékkal lett olcsóbb a nap végére. Az ingatlanfejlesztőknek azonban ezúttal jó napjuk volt, az Agile Property Holdings 2,93 százalékkal ért többet, mint pénteken, míg Hongkongban a Wharf Holdings 1,34 százalékkal erősödött.

Tokióban a kínai gazdaság küszöbön álló fellendülése húzta az ipari cégeket a tőzsdén. A Hitachi Construction Machinery például 1,59 százalékkal erősödött, a Japan Steel Works 1,32 százalékot javított, míg a Sumitomo Heavy Industries 3,47 százalékkal lódult ma meg. A technológiai szektornak ismét a jen gyengülése miatt volt jó napja: a Renesas Electronics 0,71 százalékkal kapaszkodott feljebb, a Canon 2,71 százalékkal drágult, míg a Panasonic 0,74 százalékos pluszban zárta a napot.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.