<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai részvénypiacok szárnyalásával optimista volt a hangulat szerdán a távol-keleti tőzsdéken. Elsősorban a pénzügyi szektort és az ingatlanfejlesztő cégeket érintette a befektetők optimizmusa.

9468 ponton fejezte be a szerdai kereskedést a tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe, ez 0,39 százalékkal volt magasabb a keddi értéknél. A hongkongi Hang Seng eközben  a nap második felére 1,8 százalékkal ugrott feljebb, míg a Shanghai Composite 2,87 százalékos szárnyalást mutatott. 0,61 százalékkal erősödött a dél-koreai Kospi index, a tajvani piacon pedig 0,63 százalékos volt a javulás.

A Wall Streeten kedden pesszimista volt a hangulat, ugyanis egyre több a vita az amerikai költségvetési szakadék áthidalása körül, így pedig könnyen előfordulhat, hogy január elején automatikusan életbe kell léptetni a kiadáscsökkentéseket és az adóemeléseket, melyek a várakozások szerint ismét recesszióba taszíthatják az amerikai gazdaságot. A jelek szerint azonban az utóbbi időszak gyengébb teljesítménye után most ez sem zavarja a kínai piacokat, melyek mai szárnyalásukkal majdnem négyéves mélypontról pattantak fel.

Főleg a pénzügyi szektor és az ingatlanfejlesztő iparág teljesítette felül a többieket, ennek volt köszönhető az erősödés. A Ping An Insurance Group például 5,64 százalékkal ugrott meg Hongkongban, míg az HSBC árfolyama 1,59 százalékkal emelkedett. A Ping An Shanghaiban 4,09 százalékos emelkedést mutatott a nap második felében, a China Life Insurance papírjai pedig 2,6 százalékkal értek többet, mint kedden.

A kínai ingatlanszektor képviselői közül a China Resources Land 2,97 százalékos erősödést mutatott, míg a hongkongi Wharf Holdings 4,02 százalékot javított a nap végére. A China Vanke ingatlanközvetítő cég is kivette részét az emelkedésből miután novemberi forgalma megduplázódott. A vállalat papírjai 2,88 százalékot javítottak.

Tokióban a Fast Retailing 3 százalékkal emelkedett miután a kiskereskedelmi cég novemberi forgalmának számottevő emelkedéséről számolt be. A Sharp árfolyama 4,02 százalékkal ugrott meg azt követően, hogy az elektronikai cég bejelentette, hogy a Qualcom 120 millió dolláros befektetésről állapodott meg a cégben.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.