2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tőzsdei szaknyelv szerint "fronttrading" miatt állhat a bál a világ egyik leggazdagabb emberének, Warren Buffettnek a befektetési társaságánál. A sajtóértesülések szerint az ügy miatt távozni kényszerült a Berkshire Hathaway élére kiszemelt menedzser.

Lemondott a Berkshire Hathaway holding több leányvállalatának éléről David Sokol, akit a vállalat elnöke, Warren Buffett kiszemelt utódjának tartottak - jelentette csütörtökön az amerikai média. A váratlan távozás mögött lapértesülések szerint az állhat, hogy kiderült: Sokol részvénytulajdonos lett a Lubrizol vegyipari vállalatban, mielőtt januárban rábeszélte Buffettet a cég felvásárlására. A 9,7 milliárdos ügylet az egyik legnagyobb befektetés volt a Berkshire Hathaway történetében, aminek eredményeként Sokol 10 millió dolláros befektetése után 3 milliós árfolyam-növekedést realizált.

Közleményében Buffett leszögezte, hogy Sokolnak nem volt szerepe a Lubizol felvásárlásáról hozott végleges döntésében, s eljárása nem volt törvénytelen. A milliárdos rámutatott: Sokol távozásában a cégfelvásárlási ügy nem játszott szerepet.

Külső elemzők szerint ugyanakkor a Berkshire sokat ad arra, hogy eljárásaiban a tisztességtelenségnek még a látszatát is elkerülje. Sokol kijelentette, hogy a jövőben a családi vagyon gyarapításával kíván foglalkozni. Buffett közleménye szerint az üzletember az elmúlt két év során többször is bejelentette, hogy távozni akar.

A The Wall Street Journal szerint Warren Buffett udódja a jelenlegi állás szerint a holding leányvállalatait igazgató Matthew Rose-Ajit Jain-Tony Nicely trióból kerülhet ki.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!