2p

Gyengültek a szerdai zárásra a keddihez képest a New York-i értéktőzsde főbb mutatói. Az elemzők ugyanakkor optimisták, és további növekedést valószínűsítenek.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 102 ponttal, azaz 0,60 százalékkal 16844 pontra esett. Az S&P 500-as mutató 7 ponttal, vagyis 0,35 százalékkal 1944 pontra csökkent. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 6 ponttal, 0,14 százalékkal 4332 pontra mérséklődött.

A lejtmenet okozója a Világbank csalódást okozó előrejelzése volt a globális gazdaság idei növekedésével kapcsolatban. A Világbank azzal számol, hogy a globális gazdaság a tavalyi 2,4 százaléknál nagyobb ütemben, 2,8 százalékkal nő, de a bővülés üteme elmaradt a januárban várt 3,2 százaléktól.

Nem volt jó napja Bank of America részvényeknek, egy amerikai lapértesülés szerint ugyanis 17 milliárd dolláros büntetésre számíthat a bank, ami miatt 2 százalékkal visszaesett az árfolyam. Az általános visszaesés ellenére a Facebook papírjai tartották az árfolyamukat, miután az elemzők további számottevő árfolyam emelkedést várnak. A Facebook idén már 20 százalékkal drágult, ám a befektetők szerint több pozitív jel is van, így például nagy reményt fűznek a PayPal közelmúltban leigazolt elnökéhez, aki pénzügyi, illetve tranzakciós területen nyithat új lehetőségeket Zuckerbergék számára.

Kisebb emelkedést könyvelhetett el az Amazon is, azt követően, hogy a Goldman Sachs elemzői felminősítették a részvényt.

Az elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy ismét kezdenek a folyamatok elszaladni, és a befektetők a kockázatok értékelése során elvesztik tisztánlátásukat. Erre utal az utóbbi hetek kötvénypiaci rallyja. A spanyol 10 éves állampapírok hozama például immár a hasonló amerikai kötvényeknél alacsonyabb szinten keltek el, ami a jövőre nézve ismét kidurranás esélyes lufi lehet.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!