2011. december 19. 08:46

Jelentős erősödéssel kezdett hétfő reggel a Mol a Budapesti Értéktőzsdén, az olajtársaság papírjai több mint 6 százalékkal ugrottak pénteki árfolyamuk fölé. A jelentős drágulás oka, hogy sajtóhírek szerint az amerikai Exxon Mobil jelentős felárral venné meg a magyar cég iraki kutatópartnerét.

Több mint 30 százalékos szárnyalással nyitottak Londonban a Gulf keystone Petroleum részvényei miután az Independent arról számolt be, hogy az amerikai Exxon Mobil 7 milliárd fontért megvenné a vállalat részvényeit. A brit lap nem nevezte meg forrását, az Exxon pedig nem kívánta kommentálni az értesüléseket. Ugyanakkor a piaci hatás azt mutatja, hogy a befektetők komolyan vették a hírt. A Reuters információi szerint ugyanakkor a GKP nem fogadná el az Exxon ajánlatát, holott az jelentős felárat jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A Mol papírjai 18 350 forintig ugrottak a hétfői nyitás után, ez 1135 forinttal, 6,59 százalékkal magasabb a múlt pénteki záróértéknél. A Molnak és a Gulf Keystone Petroleumnak több közös kutatása is van Irak Kurdisztán régiójában. A heves pozitív reakció valószínűleg annak tudható be, hogy ha az Exxon valóban akkora fantáziát lát a kutatásokban, hogy jóval a piaci ár felett hajlandó megvenni a Gulf Keystone papírjait, akkor abból a magyar cég is profitálhat.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.