1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Hétfőn délelőtt az olaszok egy kisebb, míg a belgák egy jelentősebb volumenű állampapíraukciót tartottak. Bár előbbi esetében a hozamok tovább nőttek, de legalább sikeres volt a kibocsátás.

567 millió euró értékben értékesített infláció követő állampapírokat az olasz kincstár 7,3 százalékos hozam mellett. Az olaszok utoljára 2010 márciusában jelentek meg hasonló termékkel, akkor még 2,9 százalék volt a hozam. Az aukció lefedettsége 2,16-szoros volt. A mai aukciónál lényegesen komolyabb kihívás elé néz holnap az olasz állampapírpiac, hiszen 8 milliárd euró értékben hirdet meg
papírokat majd az olasz kormány.

Az olasszal szemben a belga piac már ma komolyabb "terhelést" kapott, hiszen 2 milliárd euró értékben értékesítettek új állampapírokat, amely a tervezett értékesítési sáv tetejét jelenti. A belgák 450 millió értékben 5,66 százalékos átlaghozam mellett 10 éves, 165 millió értékben 5,46 százalékos hozam mellett 7 éves, 530 millió értékben 5,77 százalékos átlaghozam mellett 24 éves és 860 millió értékben 5,78 százalékos hozam mellett 30 éves papírokat adtak el.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!