<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Utoljára október 20-án volt ilyen "gyenge" a svájci frank az euróval szemben, mint ma délelőtt.

A frank jelentős hétfői gyengülése az euróval szemben az SNB elnökének köszönhető, miután Philipp Hildebrand vasárnap kijelentette, hogy a svájci központi bank kész további intézkedésekre a frank erejének gyengítésére. A piaci szereplők az egyik leghitelesebb jegybankárként tekintenek Hildebrandra, így a frank 1,4 százalékkal esett néhány óra leforgása alatt az egyébként igencsak szenvedő euróval szemben. A jelenlegi keresztárfolyam 1,237, miközben a múlt héten az alpesi deviza már az 1,214-es szintek alatt járt.

Ráadásul a fogyasztói árak októberben már csökkentek mind tavalyhoz, mind szeptemberhez képest, vagyis már nemcsak a deflációs veszély, de maga az árcsökkenés is jelent van Svájcban.

Sokkal látványosabb a gyengülés a dollárral szemben, miután a dollár fél százalékkal erősödött az euróval szemben az egyre súlyosabb olasz kötvénypiaci feszültségek miatt. Az USDCHF keresztben a frank gyengülése már 2 százalékot tesz ki.

Sajnos, a magyar forinttal szemben közel sem ilyen látványos a frank térvesztése, itt a gyengülés mindössze 1 százalékos, jelenleg 248,3 forintot kell adni egy svájci fizetőeszközért. Az ok pedig az euróval szemben 307 egységig gyengülő forint. Technikailag nézve a frank-forint keresztárfolyam egy határon imbolyog, melyből akár 225-ig gyengülő jegyzés, de 275-ös megiramlás is jöhet.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.