2p

A kezdeti gyengülést hamar kiheverte a Budapesti Értéktőzsde, dél körül már csak minimális gyengülést mutatott a vezető index. Egyelőre főleg a Magyar Telekom drágulása javítja a képet, a többi vezető részvény még mínuszban van, de sokat faragtak reggeli hátrányukból.

23 627 ponton állt péntek dél körül a BUX index, ez 0,18 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróértéknél. A forgalom kifejezetten alacsony, a nap első felében mindössze 3,7 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége gyengüléssel nyitott, csak a Telekom tudott javítani a hajnalban közölt gyorsjelentés után. A távközlési cég papírjai délelőtt 562 forintot értek, ami 4 forinttal magasabb volt a tegnapi árfolyamnál. Eközben az OTP 0,16 százalékkal 6215 forintig esett vissza, míg a Mol 23 430 forintot ért, ami 0,28 százalékos csökkenésnek felelt meg.

Egyelőre a gyógyszergyártók sem tudtak teljesen kiheverni a hangulat romlását: a Richter 0,91 százalékkal lett olcsóbb, 37 505 forinton állt, míg az Egis ugyanúgy 19 900 forintba került, mint tegnap.

A forint a csütörtök esti gyengülés után pénteken ismét kapaszkodni kezdett, a dél körül tapasztalt 264,45-ös euróárfolyam már több mint fél százalékkal volt alacsonyabb a csütörtökinél. A dollárral szemben 181,64-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 208,66 forintba került.

A vezető nemzetközi piacokon is stabilizálódni látszik a helyzet a délelőtt megjelent vártnál jobb német ipari termelés láttán. A londoni tőzsde FTSE indexe dél körül már csak 0,37 százalékkal állt tegnapi értéke alatt, a frankfurti DAX pedig már fél százalékos pluszban volt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,09 százalékkal állt tegnapi értéke felett.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!