2017. augusztus 22. 10:52

Az elmúlt időszak rekordjai után némileg lejtőre került a két legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum árfolyama.

Egy héttel ezelőtt minden korábbi rekordot megdöntve fontos lélektani szintet tört át a Bitcoin. A 4000 dolláros árfolyamot áttörve akkor egészen 4400 dollárig ugrott fel. Azt követően viszont lejtőre került a kurzus, hiszen jelenleg 3800 dollár körüli szinten kereskednek a kriptovalutával.


Hasonló utat járt be az Ethereum, amely hétfőn szintén komolyan korrigált, és a 310 dolláros szintig esett vissza. Ennek az eszköznek a legmagasabb ára 350 dollár volt.

Hozzá kell tenni, hogy a mostani visszaesés egyelőre csak az idei őrült emelkedés korrekciójának tekinthető, hiszen éves összevetésben mindkét említett eszköz megtöbbszörözték az árukat.

Az elemzők egyébként továbbra is komoly növekedési potenciált látnak a kriptoeszközökben, igaz vannak akik hosszú távú befektetésként már óvakodnak a Bitcointól. Ugyanakkor egyre több nagy brókerház ad közzé elemzést ezekről, a legmerészebbek pedig azzal számolnak, hogy az év végére 6000, öt éven belül pedig 25 ezer dollár lehet egy Bitcoin árfolyama.

mfor.hu