1p

Az elmúlt időszak rekordjai után némileg lejtőre került a két legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum árfolyama.

Egy héttel ezelőtt minden korábbi rekordot megdöntve fontos lélektani szintet tört át a Bitcoin. A 4000 dolláros árfolyamot áttörve akkor egészen 4400 dollárig ugrott fel. Azt követően viszont lejtőre került a kurzus, hiszen jelenleg 3800 dollár körüli szinten kereskednek a kriptovalutával.


Hasonló utat járt be az Ethereum, amely hétfőn szintén komolyan korrigált, és a 310 dolláros szintig esett vissza. Ennek az eszköznek a legmagasabb ára 350 dollár volt.

Hozzá kell tenni, hogy a mostani visszaesés egyelőre csak az idei őrült emelkedés korrekciójának tekinthető, hiszen éves összevetésben mindkét említett eszköz megtöbbszörözték az árukat.

Az elemzők egyébként továbbra is komoly növekedési potenciált látnak a kriptoeszközökben, igaz vannak akik hosszú távú befektetésként már óvakodnak a Bitcointól. Ugyanakkor egyre több nagy brókerház ad közzé elemzést ezekről, a legmerészebbek pedig azzal számolnak, hogy az év végére 6000, öt éven belül pedig 25 ezer dollár lehet egy Bitcoin árfolyama.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!