2p

Gyengüléssel nyitott a BUX index kedden, az előző napi 4,5 százalékos szárnyalás felét néhány óra alatt vissza is adta a tőzsde. A nap vesztese eddig az OTP, mely több mint három százalékos gyengüléssel kezdett.

18 313 ponton állt a keddi kereskedés első felében a BUX index, ez 2,8 százalékkal volt alacsonyabb a hétfői záróértéknél. A forgalom átlagos, az első órákban 5,5 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények mindegyike eséssel kezdett reggel, a nap legnagyobb vesztese eddig az OTP. A bankpapírok 4280 forintos árfolyama 3,8 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál. A Mol a hajnalban megjelent gyorsjelentés után három százalékkal esett vissza, 16 965 forintba került a nap első felében, míg a Magyar Telekom 502 forintos jegyzése 1,57 százalékkal volt olcsóbb a tegnapinál.

A gyógyszergyártók is visszaeséssel kezdték a napot reggel a piacon: a Richter 33 900 forinton állt, ami 2,25 százalékkal maradt el a tegnapi árfolyamától, míg az Egis 15 400 forintos ára 1,3 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapinál.

A bankközi devizapiacon a forint gyengülésével indult a nap. Az euró jegyzése 269,90-nél állt délelőtt, ami 0,15 százalékkal volt magasabb a tegnapinál. A dollárral szemben 188,05-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank délelőtt 240,06 forintba került, ami bő egy százalékkal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál.

A vezető nemzetközi részvénypiacokon is gyengüléssel indult a nap: a londoni FTSE a nap első felében 1,36 százalékos mínuszban volt, míg a frankfurti DAX 2,6 százalékkal állt tegnapi értéke alatt. Régiónkban a varsói WIG 20 0,59 százalékos lecsorgást mutatott.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!