2015. április 21. 09:16

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajcég vezetője hatalmas vállalategyesüléseket és felvásárlásokat vár a közeli jövőben az olajágazatban.

Vagit Alekperov egy houstoni konferencián azt mondta, hogy a kőolaj árcsökkenése már a közeljövőben jelentősen átalakítja a globális olajágazat szerkezetét, gyakran hallani majd híreket vállalati egyesülésekről és felvásárlásokról. Az orosz vállalatvezető konkrét cégeket nem említett, és arról sem beszélt,  vajon a Lukoil részese lesz-e ennek a várható folyamatnak.

Ahogy Vagit Alekperov fogalmazott, az első fecske a Royal Dutch Shell brit-holland olajipari cég, amely baráti felvásárlási ajánlatot tett kisebb riválisára, a BG Group brit multinacionális vállalatra április elején.

A múlt évszázad utolsó éveiben az alacsony olajár nagy vállalatfelvásárlási és egyesülési hullámot indított el - emlékeztetett a Lukoil vezetője. 1998 és 2002 között a BP, a Chevron, az Exxon és a Total jelentős terjeszkedésbe fogott felvásárlások és egyesülések révén.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.