TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. április 21. 09:16

A Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajcég vezetője hatalmas vállalategyesüléseket és felvásárlásokat vár a közeli jövőben az olajágazatban.

Vagit Alekperov egy houstoni konferencián azt mondta, hogy a kőolaj árcsökkenése már a közeljövőben jelentősen átalakítja a globális olajágazat szerkezetét, gyakran hallani majd híreket vállalati egyesülésekről és felvásárlásokról. Az orosz vállalatvezető konkrét cégeket nem említett, és arról sem beszélt,  vajon a Lukoil részese lesz-e ennek a várható folyamatnak.

Ahogy Vagit Alekperov fogalmazott, az első fecske a Royal Dutch Shell brit-holland olajipari cég, amely baráti felvásárlási ajánlatot tett kisebb riválisára, a BG Group brit multinacionális vállalatra április elején.

A múlt évszázad utolsó éveiben az alacsony olajár nagy vállalatfelvásárlási és egyesülési hullámot indított el - emlékeztetett a Lukoil vezetője. 1998 és 2002 között a BP, a Chevron, az Exxon és a Total jelentős terjeszkedésbe fogott felvásárlások és egyesülések révén.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.