<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Erősödéssel nyitott szerdán a BUX index az elmúlt napok jókora esése után szerdán a pozitív oldalon nyitott, azonban az első néhány órában elveszítette az emelkedés nagy részét, délelőtt már csak fél százalékkal állt tegnapi értéke felett. A két gyógyszergyártó már mínuszban van, a többiek azonban egyelőre viszonylag jól tartják magukat.

18 736 ponton állt a szerdai kereskedés első felében a BUX index, ez 0.55 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A reggeli órákban a pozitív hangulat egészen két százalék feletti pluszba repítette az indexet, majd onnan esett vissza pár óra alatt. A forgalom ma is kifejezetten magas eddig, az első órákban már több mint 11 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel kezdték a napot, a két gyógyszergyártó hamar mínuszba csúszott. Az OTP délelőtt 4509 forinton állt, ami 0,76 százalékos drágulást jelentett, míg a Mol 1,48 százalékos javulást követően 17 150 forintot ért. Eközben a Magyar Telekom ugyanúgy 502 forintba került, mint kedd délután.

Hamar elromlott a hangulat a gyógyszergyártók piacán: a Richter az első pár óra után már csak 34 290 forintot ért, ami 0,61 százalékos lecsorgásnak felelt meg, míg a tegnap délután kiábrándító eredményeket közlő Egis 1,54 százalékot bukott, így 16 650 forintért cserélt gazdát.

A devizapiacon egyelőre kevesebb a feszültség, mint az elmúlt napokban, a frank is visszavett kicsit erejéből a svájci jegybank reggeli újabb szóbeli intervenciója után. Az euró jegyzése délelőtt 273,25-nél állt, ami egy kicsivel magasabb volt a tegnapinál, míg a dollárral szemben 190,25-ig gyengült a hazai fizetőeszköz. A svájci frank a nap első felében 262,62 forintba került, ami nagyjából tíz forinttal volt alacsonyabb a tegnap esti csúcsnál.

A vezető nemzetközi részvénypiacokon is emelkedéssel indult a nap, utána azonban picit visszaestek az indexek. A londoni FTSE délelőtt 1,1 százalékos pluszban volt, míg a frankfurti DAX 1,95 százalékkal állt tegnapi záróértéke felett. Régiónkban a varsói WIG 20 0,92 százalékos javulással kezdte a napot.

mfor.hu