2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Erősödéssel nyitott szerdán a BUX index az elmúlt napok jókora esése után szerdán a pozitív oldalon nyitott, azonban az első néhány órában elveszítette az emelkedés nagy részét, délelőtt már csak fél százalékkal állt tegnapi értéke felett. A két gyógyszergyártó már mínuszban van, a többiek azonban egyelőre viszonylag jól tartják magukat.

18 736 ponton állt a szerdai kereskedés első felében a BUX index, ez 0.55 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A reggeli órákban a pozitív hangulat egészen két százalék feletti pluszba repítette az indexet, majd onnan esett vissza pár óra alatt. A forgalom ma is kifejezetten magas eddig, az első órákban már több mint 11 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények felemás teljesítménnyel kezdték a napot, a két gyógyszergyártó hamar mínuszba csúszott. Az OTP délelőtt 4509 forinton állt, ami 0,76 százalékos drágulást jelentett, míg a Mol 1,48 százalékos javulást követően 17 150 forintot ért. Eközben a Magyar Telekom ugyanúgy 502 forintba került, mint kedd délután.

Hamar elromlott a hangulat a gyógyszergyártók piacán: a Richter az első pár óra után már csak 34 290 forintot ért, ami 0,61 százalékos lecsorgásnak felelt meg, míg a tegnap délután kiábrándító eredményeket közlő Egis 1,54 százalékot bukott, így 16 650 forintért cserélt gazdát.

A devizapiacon egyelőre kevesebb a feszültség, mint az elmúlt napokban, a frank is visszavett kicsit erejéből a svájci jegybank reggeli újabb szóbeli intervenciója után. Az euró jegyzése délelőtt 273,25-nél állt, ami egy kicsivel magasabb volt a tegnapinál, míg a dollárral szemben 190,25-ig gyengült a hazai fizetőeszköz. A svájci frank a nap első felében 262,62 forintba került, ami nagyjából tíz forinttal volt alacsonyabb a tegnap esti csúcsnál.

A vezető nemzetközi részvénypiacokon is emelkedéssel indult a nap, utána azonban picit visszaestek az indexek. A londoni FTSE délelőtt 1,1 százalékos pluszban volt, míg a frankfurti DAX 1,95 százalékkal állt tegnapi záróértéke felett. Régiónkban a varsói WIG 20 0,92 százalékos javulással kezdte a napot.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!