2009. február 24. 12:54

"Az Igazgatóság a 2008. gazdasági év után részvényenként 74 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek" - olvasható a Magyar Telekom kedden délután kiadott közleményében. A távközlési cég reggel jelentette meg 2008-as eredményeit, melyek jobbak lettek a vártnál, az osztalékról április 2-án a közgyűlés dönt majd.

A Magyar Telekom közgyűlése április 2-án dönt majd a 2008. évre vonatkozó osztalék mértékéről, azonban a vállalat Igazgatósága már kedden nyilvánosságra hozta javaslatát, mely szerint 74 forint lehet az osztalék részvényenként. A cég tavalyi eredményei jobbak lettek a vártnál, az osztalékjavaslat nagyjából megfelel a várakozásoknak, bár tavaly még lényegesen nagyobb összegre volt kilátás.

"A javasolt, minden 100 forint névértékű törzsrészvény után fizetendő 74 forintos osztalék összhangban van a Társaság osztalékpolitikájával, mely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani, valamint tükrözi a Csoport stabil pénzügyi helyzetét és az erős 2008. évi készpénztermelését is" - olvasható a cég közleményében.


Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2009. április 29-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2009. május 7. A cég tulajdoni viszonyait ismerve jó esély van arra, hogy a közgyűlés el fogadja majd az Igazgatóság javaslatát.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.