2009. február 24. 12:54

"Az Igazgatóság a 2008. gazdasági év után részvényenként 74 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek" - olvasható a Magyar Telekom kedden délután kiadott közleményében. A távközlési cég reggel jelentette meg 2008-as eredményeit, melyek jobbak lettek a vártnál, az osztalékról április 2-án a közgyűlés dönt majd.

A Magyar Telekom közgyűlése április 2-án dönt majd a 2008. évre vonatkozó osztalék mértékéről, azonban a vállalat Igazgatósága már kedden nyilvánosságra hozta javaslatát, mely szerint 74 forint lehet az osztalék részvényenként. A cég tavalyi eredményei jobbak lettek a vártnál, az osztalékjavaslat nagyjából megfelel a várakozásoknak, bár tavaly még lényegesen nagyobb összegre volt kilátás.

"A javasolt, minden 100 forint névértékű törzsrészvény után fizetendő 74 forintos osztalék összhangban van a Társaság osztalékpolitikájával, mely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani, valamint tükrözi a Csoport stabil pénzügyi helyzetét és az erős 2008. évi készpénztermelését is" - olvasható a cég közleményében.


Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2009. április 29-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdő napja 2009. május 7. A cég tulajdoni viszonyait ismerve jó esély van arra, hogy a közgyűlés el fogadja majd az Igazgatóság javaslatát.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.