<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szerdán még több hónapos csúcsra ugrott a forint, csütörtökön azonban ismét az eladók dominálnak a görögökkel kapcsolatos bizonytalanságok miatt. A hellénekkel kapcsolatos helyzet ráadásul hétfőig várhatóan nem is fog megoldódni, így akár a 295-ös szintig is gyengülhetünk az euróval szemben, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában.

EUR/HUF (292,00 – 295,50): Nem tartott ki sokáig a jó GDP adat, illetve az MNB likviditásfokozó lépése miatti örömködés (a jegybank jelzálogpapírok fedezete mellett nyújt 2 éves forrást a kereskedelmi bankoknak, akik vállalják, hogy vállalati hitelezési aktivitásukat fenntartják az időszak alatt). A forint egészen a 287,85-ös szintig tudott erősödni. A lassan már szokásos délutánonkénti negatív görög hírek elrontották a hangulatot, így a forint négy hónapos csúcsáról lefordulva újra 290 fölé gyengült. Ma reggel fokozottan a gyengülésé a főszerep, 292 fölött kezdjük a napot, és hiába a remény, hogy talán elkerüli a magyar gazdaság idén a recessziót, a növekvő kockázatkerülés és a globális hangulat változása sötét fellegként vetül az árfolyam alakulására. Sőt mire eme sorokat leírtuk a 295 már érintőleges közelségbe került.
EUR/USD (1,2950 – 1,3080): Tegnap megint kaptak a görögök. De nem pénzt, hanem egy vaskos ejnye-bejnyét, amiért megbízhatatlanok, mindent megígérnek, amit aztán nem váltanak valóra. Folytatódik a diplomáciai adok-kapok, miközben a lakosságnak elege van az évek óta tartó megszorításokból, a politikusoknak abból, ahogy az Unió irányítani próbálja őket, a piacoknak meg a tesze-tosza válságkezelésből. Mentőcsomag-döntés újra elhalasztva - a piac újra "risk on"üzemmódba kapcsolt. Az euro a dollárral szemben 150 pontot gyengült 1,3000 alá benézve ma reggel. A második hitelrészlet folyósításának elhalasztásának hírét idegesen fogadták a piaci szereplők, mivel így a márciusi 14 milliárd eurós görög lejárat kifizetése is veszélybe került. Tűzoltásként egy, a lejárat összegével megegyező áthidaló hitel ígéretével próbálták Brüsszelből nyugtatni a kedélyeket. Ma reggelre megint módosult az álláspont, állítólag hétfőre meglesz a jóváhagyás az eredeti csomagra. De vajon hétfőig mi fog változni, talán teljesülnek a görög ígéretek? Papandreou és Samaras, a kormányzati pártok vezetői elkötelezettségükről biztosították a trojkát a szükséges megszorító intézkedések meghozatalára. Khmm, ezt a mondatot leírhattuk volna szinte az elmúlt hónapok bármelyik napján. Pont ez a baj. A befektetők szemében a huzavona, a megoldás körüli bizonytalanság a "nemirányított" görög csőd szcenárióját erősíti, amely magával ránthatja az eurozóna perifériáját, csakúgy, ahogy megtépázná az EU magjának számító stabil tagállamokat is. Az európai optimizmusnak a pozitív tények érkeztéig vége.

CHF/HUF (242,00 – 245,50): "Maradt a bizonytalanság…" kezdtük tegnap, és ma sincs ez másként tekintve a görög fejleményeket. Az EUR/USD mozgását egész nyugodtan zongorázta le a frank: az euróval szemben "csak" 1,2060-1,2070-ig erősödött az alpesi deviza. Mindez a forinttal szemben a 243-as régiót indukálja.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.