2012. február 23. 11:04

Az igazgatóság a 2011. gazdasági év után részvényenként 50 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - jelentette be a távközlési cég csütörtökön.

A javasolt, részvényenként 50 forintos osztalék összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak a nettó adósság + összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani. Ezen túlmenően a javasolt osztalékszint figyelembe veszi a csoport 2011-es évi gazdasági helyzetét és készpénz termelését, valamint a magyar távközlési szektorra kivetett különadó hatását.

A Magyar Telekom 2012. április 16-án tartja Éves Rendes Közgyűlését. Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2012. május 8-án értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2012. május 15.

A Telekom csütörtök hajnalban közölte negyedik negyedéves eredményeit, melyek a működést tekintve megfeleltek a menedzsment várakozásainak, viszont egyszeri tételek miatt jelentős veszteséget mutattak.

mfor.hu