TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A vártnak megfelelően 2 százalékon hagyta az alapkamatot az amerikai jegybank miután a Fed nehéz helyzetbe került, az infláció és a gazdasági növekedés között kellett döntenie.

A piaci elemzők többsége arra számított, hogy a Fed szinten fogja tartani az alapkamatot, ahogy közeledett a döntés ideje, úgy lett egyre nagyobb a tartás esélye. Az elmúlt hónapban néhányan még nem tartottak elképzelhetetlennek egy 25 bázispontos emelést sem az inflációs nyomás fokozódása miatt. Végül a ma esti bejelentés értelmében marad 2 százalék a kamatszint.

Az elemzők többsége sikeresnek minősítette a tavasszal befejezett kamatcsökkentési ciklust, mely 1990 óta a leghosszabb volt. Tavaly szeptember óta összesen hét alkalommal csökkent az amerikai irányadó ráta. Egyelőre úgy tűnik, hogy részben a Fed gyors reagálásának köszönhetően sikerült elkerülni a recesziót az Egyesült Államokban. Sokan arra számítottak, hogy rögtön kamatemelés kezdődik, hogy a jegybank a tartósan magas olajár miatti inflációt megfékezze, de a szakemberek többsége szerint ez még túl korai lett volna. A többség azonban azzal még mindig egyetért, hogy még az idén elkezdődhet a kamatemelési ciklus a tengerentúlon.

A kamattartás után a Fed közleményt adott ki, melyben kiemelte, hogy az inflációs nyomás fokozódását a magas energia- és nyersanyagárak okozták.

A mai döntés előtt is a pozitív oldalon szerepeltek a vezető amerikai indexek, mivel az olaj ára jelentősen csökkent annak köszönhetően, hogy a múlt héten az olajkészletek a várt csökkenéssel szemben nőttek. A kamatdöntés bejelentése után a Dow Jones ipari index 0,65 százalékkal állt tegnapi értéke felett, a Standard & Poor's 1,21 százalékos pluszban volt, míg a Nasdaq 1,86 százalékot javított.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.