2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hét elején már bejelentette a társaság, hogy a marosvásárhelyi projektjével is gondok vannak, most a legutolsó tárgyalás sem vezetett eredményre az önkormányzattal, így felmondják a szerződést, és valószínűleg bíróságra mennek.

"Az E-Star ezúton tájékoztatja tisztelt Befektetőit, hogy a társaság többségi tulajdonában lévő E-Star Mures Energy S.A., a romániai Marosvásárhelyen távhőszolgáltatást nyújtó vállalat a mai napon felmondta a Marosvásárhely Megyei Jogú Város önkormányzatával 2010. október 26-án kötött 301/2010-es számú koncessziós szerződést" - olvasható a cég pénteki közleményében.

Tekintettel arra, hogy a felszólítást követően, 2012. június 7. napján megtartott végső tárgyalás a felek között nem járt eredménnyel, az Önkormányzat nem tudta tényekkel alátámasztani a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítését, a társaság döntött a szerződés felmondásáról - áll a közleményben.

Az E-Star a hét elején jelentette be, hogy Zilahon felmondja a szerződést, míg Marosvásárhelyen problémák vannak. A cég szerint a város 17 ezer fogyasztót és évi 100 ezer Gcal hőmennyiséget vállalt, ehelyett azonban csak mintegy 6000 végfogyasztót és 30 ezer Gcal-t értékesítő rendszert adott át koncesszióba a társaság részére. Emellett az önkormányzat a tevékenység ellátásához szükséges javakat nem tehermentesen bocsátotta rendelkezésre, nem tett eleget az engedélyezésekkel kapcsolatosan vállalt kötelezettségeinek, nem biztosította a szerződés időtartama alatt az Egységes Fűtési Zónát, nem tett eleget azon kötelezettségvállalásának, miszerint biztosítja, egy közintézmény sem válik le a távhőrendszerről, nem tett eleget a távhőellátással kapcsolatos jogszabálysértések szankcionálásával összefüggő kötelezettségeinek, nem fizette meg maradéktalanul a hőenergia támogatást. A fentiek miatt most a szerződés felbontása mellett döntöttek.

A hétfői közleményben az E-Star már jelezte, hogy a szerződés felmondása esetén valószínűleg bírósághoz fordulnak, ugyanis a marosvásárhelyi projekten az elmúlt két évben az E-Star csoport évi 1 millió eurót meghaladó veszteséget szenved el üzemi szinten, valamint a koncesszióért 2 millió euró díjat fizetett.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!