<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre rondább képet mutat az AUD/USD kereszt, amiből kisebb felfelé mutató korrekciók mellet további árfolyamesésre lehet következtetni.

Hírlevél feliratkozás

Az ausztrál dollár a tavalyi év sztár devizája volt, miután a világgazdaság felépüléséből fakadó nyersanyag kereslet és Kína dinamikus növekedése hajtotta az ausztrál gazdaságot is. Ez olyan méreteket öltött, hogy sorozatos kamatemelésre kényszerült az ausztrál jegybank (RBA), de úgy néz ki, hogy ennek a ciklusnak most vége szakad. A kamat sztori kifulladása, a növekedésbe vetett hit megroggyanása, valamint a dollár erősödése mind olyan fundamentális tényező, ami a keresztárfolyam esését vetíti előre.

AUD/USD napi:

Nézzük, hogy a fent leírtakat mennyiben támogatja a technikai kép. Tavaly ősz óta egy igen magas szinten tetőzve hosszú oldalazásba kezdett a kereszt, kialakítva ezzel egy 800 pip magas sávot. Ezt a sávot egy hónappal ezelőtt hagyta el lefelé az árfolyam, majd pár nappal később szinte tankönyvi módon visszatesztelte a letörés szintjét, hogy onnan újult erővel folytassa az esést, egészen a teljes emelkedő periódusából visszaszámolt 38,2 százalékos Fibonacci-szintig. Itt egy darabig még elhezitálhat az árfolyam már csak azért is, mert a 0,81 körüli érték korábban is ellenállást jelentett felfelé, illetve támaszt lefelé.

Részletek és kommentár a Virtuális klubban.


A folytatást illetően azonban nem sok kétség merül fel, ugyanis a sáv magasságából számítva 0,7775 körüli célérték adódik, ami egyébként igen közel van az említett emelkedés 50 százalékos fibo-szintjéhez, így akár az is megközelíthetővé válik. Mindezen folyamatot erősíti az a momentum is, hogy az 50 napos mozgóátlag felülről lefelé keresztezi a 200 naposat, ami hosszabb távú esőtrendre utaló jelzés szokott lenni.

 
Gede Balázs - Tőzsdeklub

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.