1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint kétszeresére növelte profitját a brit HSBC bankcsoport az első félévben, elsősorban annak köszönhetően, hogy jelentősen csökkent a rossz hitelek miatt tartalékolt összeg.

A tőkeértéket tekintve a legnagyobb európai bank - amely főként Ázsiára koncentrál - 6,76 milliárd dollár adózott eredményre tett szert január-június között az egy évvel korábbi 3,35 milliárd dollárt követően.

A működési eredmény 2,3 százalékkal 35,55 milliárd dollárra emelkedett.

A rossz hitelekre félretett összeg a pénzügy válság kirobbanása óta a legalacsonyabb szintre, 7,5 milliárd dollárra csökkent a tavalyi 13,9 milliárdról.

A HSBC Észak-Amerika kivételével mindenütt nyereséget tudott termelni. A legnagyobb növekedést az adózás előtti eredményt tekintve Latin-Amerikában érte el a csoport, 36 százalékot, Ázsiában 20 százalék, Európában 19 százalék volt a növekedés. A közel-keleti országokban 39 százalékos visszaesést regisztráltak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!