2007. október 19. 14:39

Noha a nap nagy részében csak vergődött az elsőszámú hazai bank, végül előkerültek a vevők és sikerült pluszban zárnia a papírnak. Igaz az OTP erősödése sem tudta pluszba húzni az indexet.

Noha a nap nagy részében csak vergődött az elsőszámú hazai bank, végül előkerültek a vevők és sikerült pluszban zárnia a papírnak. Igaz az OTP erősödése sem tudta pluszba húzni az indexet.

A nap elejei bénázás után végül elfogadható, 32 milliárd körüli forgalommal fejezte be a hetet a piac, igaz ez elsősorban a Mol érdeme volt, ahol néhány nagyobb stock került átkötésre. A Bux a pénteki napot 27750-en fejezte be, ez 22 pontos, 0,08 százalékos gyengülés az egy nappal korábbiakhoz képest.

Napon belül leginkább az OTP-t mozgatták meg, amely közzétette, hogy egy ciprusi céget alapít, optimalizálandó finanszírozási tranzakciókat. Csak nehogy belekössenek szegény OTP-be, aztán az történjen, mint a legutóbbi hasonló magyar példa után, amikor a teljes "T" vezérkart leváltották, igaz ők nem alapítottak minderre céget


A végére szépen visszahúzták a Molt is, amely a zárás előtt két órával még
másfél százalékos mínuszban állt, ám végül 0,2 százalékot esett, és 27345 forinton zárt. Stagnált a MTelekom (945), és kis mértékben esett a Richter (38525, -75 Ft).

A kereskedés első másfél órájában ugyanakkor komoly eladói nyomás van az amerikai piacokon, ahol a Dow és a Nasdaq is 1,4 százalék körüli esést mutat. Persze visszajöhetnek ma is, meg még a jövő hét elején is lesz rá két napuk. Ha meg nem, akkor úgy jártunk, mint 10 éve...

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.