1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A növekvő olajárak az egy évvel korábbihoz képest közel megkétszerezték az Exxon Mobil Corp. profitját a második negyedévben. A világ vezető olajipari - és legnagyobb tőzsdén jegyzett - cége ezzel 7,56 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, meghaladva a legmerészebb elemzői várakozásokat is.

Ez volt a legnagyobb negyedéves nyereség 2008 utolsó negyedéve óta, amikor 7,82 milliárd dollár volt a cég adózott eredménye. Ugyanakkor 2009 második negyedévében a profit hatéves mélypontra zuhant, és azóta tart a kilábalás.

A bevételek a mostani második negyedévben 24 százalékkal 92,5 milliárd dollárra nőttek, de az elemzők ennél is nagyobb, 98,5 milliárdra számítottak.

Az Exxon Mobil Corp. a második negyedévben zárta az XTO Energy tavaly decemberben bejelentett, 41 milliárd dolláros, részvénycserés  felvásárlását. Az ügylet megerősíti az ExxonMobil piaci pozícióját a nem hagyományos földgáz- és olajlelőhelyek kiaknázásában.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!