2010. július 29. 15:09

A növekvő olajárak az egy évvel korábbihoz képest közel megkétszerezték az Exxon Mobil Corp. profitját a második negyedévben. A világ vezető olajipari - és legnagyobb tőzsdén jegyzett - cége ezzel 7,56 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, meghaladva a legmerészebb elemzői várakozásokat is.

Ez volt a legnagyobb negyedéves nyereség 2008 utolsó negyedéve óta, amikor 7,82 milliárd dollár volt a cég adózott eredménye. Ugyanakkor 2009 második negyedévében a profit hatéves mélypontra zuhant, és azóta tart a kilábalás.

A bevételek a mostani második negyedévben 24 százalékkal 92,5 milliárd dollárra nőttek, de az elemzők ennél is nagyobb, 98,5 milliárdra számítottak.

Az Exxon Mobil Corp. a második negyedévben zárta az XTO Energy tavaly decemberben bejelentett, 41 milliárd dolláros, részvénycserés  felvásárlását. Az ügylet megerősíti az ExxonMobil piaci pozícióját a nem hagyományos földgáz- és olajlelőhelyek kiaknázásában.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.