2007. október 23. 11:19

Bizonytalan kezdés után hétfőn este pluszban zárt Amerika, a Dow 13 567,79 ponton zárt, azaz 0,34 százalékkal emelkedett, míg a technológiai Nasdaq piac vezető mutatója 2753,93 ponton végzett, 1,06 százalék nyereséggel. A keddi kereskedésben az ázsiai piacokon és Európában is bizakodó hangulat tükröződött.

Bizonytalan kezdés után hétfőn este pluszban zárt Amerika, a Dow 13 567,79 ponton zárt, azaz 0,34 százalékkal emelkedett, míg a technológiai Nasdaq piac vezető mutatója 2753,93 ponton végzett, 1,06 százalék nyereséggel. A keddi kereskedésben az ázsiai piacokon és Európában is bizakodó hangulat tükröződött.

A pénteki nagy beszakadás után hétfőn is borús hangulatban kezdődött a tengerentúli kereskedés, amelyet tetézett, hogy az egyik legnagyobb befektetési bank, a Lehman Brothers leminősítette a teljes amerikai jelzálogkölcsönző ágazatot, hozzátéve: csak idő kérdése, mikor jelennek meg a problémák a többi fogyasztói hitelfélék piacán is. Ez pedig a mostanában egyre gyakrabban hangoztatott recesszió biztos jele lenne. A fogyasztási piacon is meglehetősen komoly lakossági hitelállomány kapcsán jelentkező esetleges problémák valószínűleg az egész világ számára komoly gondot fognak okozni, miközben ennek hatásával eddig az elemzők komolyan még nem számoltak.

A napközben napvilágot látott pozitív vállalati eredmények azonban ellensúlyozni tudták az aggodalmakat. A várakozásoknál jobb számokat produkált a A Merck & Co., amely ennek köszönhetően például 1,2 százalékkal drágult, de a piac megelőlegezte a jó negyedéves számokat az Apple-nek is, amely a zárás után az elemzői konszenzust jócskán felülmúló számokat tett közzé.

Az amerikai hatásra az ázsiai piacok is emelkedtek. Japánban ugyan csak jelképes volt a plusz, de a többi távol-keleti piac gyakorlatilag ledolgozta a hétfői zuhanását.

Kedden a nyugat-európai piacok is pozitív hangulatban nyitottak, és ha a hétfői esésnek megfelelő emelkedést nem is mutattak, a veszteségek egy részét kompenzálták. Miközben a hét első napján a londoni FTSE-100 68,60 pontos, azaz 1,07 százalékos csökkenéssel 6459,3 ponton zárt, a frankfurti DAX-30 89,18 pontos, azaz 1,13 csökkenéssel 7794,94 ponton végzett, míg a párizsi CAC-40 -79,21 pontos, azaz -1,38 százalékos csökkenéssel 5661,27 ponton zárt, addig ma egy százalék körül emelkedést mutatnak a nagy európai tőzsdék.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.