2012. április 27. 10:16

Részvényenként száz forint osztalékot fizet 2011-es eredménye után az OTP Bank - döntött pénteken a társaság közgyűlése.

A 154,5 milliárd forintos adózás előtti eredményből a bank 17,9 milliárdos adót fizetett, a 136,6 milliárd forintos adózott eredmény felhasználásáról pedig a menedzsment javaslatának megfelelően döntött a közgyűlés. 13,7 milliárd forintot általános tartalékképzésre fordít a bank, 28 milliárdot osztalékra fizet ki, így a mérleg szerinti eredmény 94,9 milliárd forint.

A 28 milliárdos osztalékfizetés részvényenként száz forintot jelent, azonban a tényleges kifizetés ennél valamivel magasabb lesz, mivel a saját részvényekre eső osztalékot az OTP felosztja a többi részvényes között. A jelenlegi 4,7 milliós saját részvény állományt figyelembe véve a tényleges osztalék 101,7 forintra jön ki a többi részvényes számára. A határozat szerint az osztalék június 11-étől kerül majd kifizetésre.

"Továbbra sem mondtunk le  arról, hogy akvizíciókkal terjeszkedjünk, de jelenleg nem lát a bank olyan célpontot, mely indokolná a teljes eredmény visszatartását" - indokolta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a menedzsment javaslatát.

Tavaly a 2010-es eredmény után részvényenként 73 forintos, összesen 20 milliárdos osztalékot fizetett ki a bank.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.