2011. október 11. 08:16

Hiába láttak napvilágot olyan piaci pletykák, hogy az SNB magasabbra tornázná fel az árfolyamküszöböt, a frank jelentősen erősödött az euróval szemben, áll a Commerzbank napi kommentárjában. Csak a forint (euróval szembeni) szárnyalásának köszönhető, hogy nem ment ismét 240 fölé a frank kurzusa.

EUR/HUF (292,50 – 295,50): Optimista napot zártak a világ fontosabb tőzsdéi, az ázsiai parkettek 2009-óta a legerősebb 4 napos emelkedését mutatták, a BUX-index is egy százalék feletti pluszt mutat nem sokkal nyitás után. A hazai kötvénypiacon is látható volt a jó hangulat, a hosszabb papírok hozamai esésnek indultak, a 10, illetve a 15 éves papír esetében a hozamok jóval a 8 százalékos szint alá estek. A magyar referencia CDS-felár tegnapi zárószintje (544 bázispont) is csökkenést mutat, de ez csak 6 napos mélypontot jelez, bőven volna még tér a további csökkenésre. A hajnali 292,50 körüli árfolyam 294-ig araszolt, majd érkezett a szeptemberi inflációs jelentés a KSH-tól, ami alacsonyabb lett a vártnál, és ez minimális forinterősödést hozott. A múlt havi pénzromlás mértéke év/év alapon szeptemberben a várt 3,8 százalék helyett csak 3,6 százalék lett.

EUR/USD (1,3600 – 1,3700): Amerikában a Columbus day ünneplése után ma újra munkanap van, ma az ottani nyitáskor az merikai kereskedők is reagálhatnak a múlt vasárnapi Merkel-Sarkozy találkozó pozitív fejleményeire. A francia elnök és a német kancellár a november harmadikán esedékes cannes-i G20-ak találkozójára „globális, fenntartható és gyors választ” kívánnak adni az eurozóna adósságválságára. Az EUR/USD árfolyama 24 órán belül több mint 2,6 százalékot emelkedett (erősödött a közös deviza, gyengült a zöldhasú) 1,3350-ről majdnem 1,3700-ig. A dollárgyengülés annak ellenére folyamatos volt, hogy az október 18-i EU csúcstalálkozót 23-ra halasztották, mert az EU vezető politikusai között nincs egyetértés az Angela Merkel által képviselt, az átlagosnál nagyobb mértékű görög kötvények leírása ügyében. Ma nem érkeznek fontos adatok, statisztikák, viszont az eurozóna 17 országa közül utolsóként szavaznak a szlovákok az EFSF-alap feltőkésítéséről. Elfogadás esetén újra az 1,37-es mérföldkövet ostromolhatja az EUR/USD árfolyama, de ha elutasítja a szlovák törvényhozás a bővítést, akkor megtörhet az euró néhány napos erősödő trendje.

CHF/HUF (236,50 – 239,50): Tegnap megtört az EUR/CHF árfolyam lassan emelkedő trendje, hiába keringenek kósza hírek arról, hogy az SNB magasabbra tornázná fel az árfolyamküszöböt, egy kis korrekciót tapasztalhattunk, 1,2435-ről majdnem 1,23-ig korrigált az „euro-svájci” árfolyama. Mindezek ellenére, a CHF/HUF kurzusa 237-238 között található, annak köszönhetően, hogy a forint az euróval szemben viszonylag erős tudott maradni.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.