2011. május 26. 12:49

Megugrott a Lukoil profitja az idei első negyedévben, mert a nyersolaj árának emelkedése bőven ellensúlyozni tudta a kitermelés csökkenését.

Oroszország második legnagyobb kőolajipari vállalatának adózott eredménye 71 százalékkal 3,5 milliárd dollárra nőtt. A bevételek 29,6 milliárd dollárra nőttek az egy évvel korábbi 23,9 milliárdról.

A társaság csütörtöki közlése szerint az eredményeket nagyban javította a kőolaj árának az emelkedése - a meghatározó urali olaj 30 százalékkal drágult -, ugyanakkor pótlólagos terheket is el kellett viselnie a cégnek, egyebek mellett adóemelés, illetve a rubel erősödése miatt.

A Lukoil termelése 5,1 százalékkal csökkent az első negyedévben, 22,8 millió tonnára, a társasághoz tartozó mezők kimerülése miatt.

A világ vezető olajipari, és legnagyobb tőzsdén jegyzett cége, az ExxonMobil 10,7 milliárd dollár adózott eredményt ért el az idei első negyedévben.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.