TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. május 26. 12:49

Megugrott a Lukoil profitja az idei első negyedévben, mert a nyersolaj árának emelkedése bőven ellensúlyozni tudta a kitermelés csökkenését.

Oroszország második legnagyobb kőolajipari vállalatának adózott eredménye 71 százalékkal 3,5 milliárd dollárra nőtt. A bevételek 29,6 milliárd dollárra nőttek az egy évvel korábbi 23,9 milliárdról.

A társaság csütörtöki közlése szerint az eredményeket nagyban javította a kőolaj árának az emelkedése - a meghatározó urali olaj 30 százalékkal drágult -, ugyanakkor pótlólagos terheket is el kellett viselnie a cégnek, egyebek mellett adóemelés, illetve a rubel erősödése miatt.

A Lukoil termelése 5,1 százalékkal csökkent az első negyedévben, 22,8 millió tonnára, a társasághoz tartozó mezők kimerülése miatt.

A világ vezető olajipari, és legnagyobb tőzsdén jegyzett cége, az ExxonMobil 10,7 milliárd dollár adózott eredményt ért el az idei első negyedévben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.