2010. július 19. 12:44

Erősen nőtt a Royal Philips Electronics profitja a második negyedévben, az izzókat és fogyasztói elektronikai termékeket gyártó üzletág jó eredményeinek köszönhetően. A világ legnagyobb fényforrásgyártója elsősorban a feltörekvő piacokon ért el sikereket.

A társaság adózott eredménye 262 millió euró volt az egy évvel korábbi 45 milliót követően. A bevétel 6,19 milliárd euróra emelkedett a tavaly második negyedévi 5,23 milliárdról.

A fogyasztói elektronikai üzletág forgalma bővült a legjobban, 20 százalékkal 2,18 milliárd euróra, főként a lapos képernyőjű televíziók megnövekedett értékesítésének köszönhetően.

A fényforrás üzletág bevétele 13 százalékkal 1,86 milliárd euróra nőtt.

A legnagyobb növekedést az úgynevezett BRIC országokban - Brazília, Oroszország, India, Kína - regisztrálták, 29 százalékkal 2,1 milliárd euróra nőttek a bevételek, amelyek a csoport teljes forgalmának 34 százalékát adják. Egy évvel korábban a feltörekvő országok a forgalomnak még csak 29 százalékát adták.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.