2010. július 19. 12:44

Erősen nőtt a Royal Philips Electronics profitja a második negyedévben, az izzókat és fogyasztói elektronikai termékeket gyártó üzletág jó eredményeinek köszönhetően. A világ legnagyobb fényforrásgyártója elsősorban a feltörekvő piacokon ért el sikereket.

A társaság adózott eredménye 262 millió euró volt az egy évvel korábbi 45 milliót követően. A bevétel 6,19 milliárd euróra emelkedett a tavaly második negyedévi 5,23 milliárdról.

A fogyasztói elektronikai üzletág forgalma bővült a legjobban, 20 százalékkal 2,18 milliárd euróra, főként a lapos képernyőjű televíziók megnövekedett értékesítésének köszönhetően.

A fényforrás üzletág bevétele 13 százalékkal 1,86 milliárd euróra nőtt.

A legnagyobb növekedést az úgynevezett BRIC országokban - Brazília, Oroszország, India, Kína - regisztrálták, 29 százalékkal 2,1 milliárd euróra nőttek a bevételek, amelyek a csoport teljes forgalmának 34 százalékát adják. Egy évvel korábban a feltörekvő országok a forgalomnak még csak 29 százalékát adták.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!