2017. június 9. 16:44

Most jelentették be, hogy a Konzum érdekeltsége eladja a pakettjét.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Nem sokáig tartotta meg FHB-csomagját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport, a jelzálogbank papírjait birtokló Konzum KZF Kft. ugyanis egy mai bejelentés szerint tőzsdei ügylet keretében értékesítette 5,96 százalékos pakettjét. Mint jelezték, ezzel befolyásuk az FHB Jelzálogbank Nyrt. vonatkozásában teljesen megszűnt.

A Konzum-cég áprilisban jelentette be, hogy beszállt a jelzálogbankba, vagyis szűk másfél hónap alatt jutottak arra a döntésre, hogy ideje eladni az érdekeltséget. A vételkor száguldásba kezdett a bank árfolyama. Az eladás mögött az áll, hogy a takarékszövetkezetek nyilvános vételi ajánlatot állítottak össze a bank papírjaira.

mfor.hu