2007. június 6. 08:48

Miután Kína nem igazán hatotta meg a magyar piacot, érdekes megnézni mi várható a Wall Streeten.

Tegnap Ben Bernanke, a Fed elnöke kedvezőtlen inflációs kilátásokról beszélt, ami alapján a szakértők szerint gyakorlatilag a nullára csökkent annak a lehetősége, hogy az idén kamatcsökkentésre kerüljön sor. Eközben erősítette a befektetők aggodalmát az amerikai állampapírok hozamemelkedése is. (immár 5 százalék körül tart a T-Bond). Bernanke beszédében kitartott a Fed előrejelzése mellett, amely szerint a következő negyedekben az amerikai gazdaság "mérsékelt ütemben" növekszik, közel, vagy kissé az amerikai gazdaság jelenlegi normális növekedési irányzatának tartott 3-3,25 százalékos bővülési tempó alatt. Az amerikai jegybank vezetője egyben figyelmeztetett a magas inflációra és úgy vélte, hogy az élelmiszer- és energiaárak nélküli maginfláció nem mérséklődik.

Bernie beszédésre és a tegnapi adatokra végül nem túl komoly eséssel reagált a piac.


Forrás: Tőzsdeklub

Pozitívum: a rangeből való kitörés technikailag még áll, a távol-keleti pánik nem érintette meg a piacot, a nagy bluek masszívak, rengeteg a pénz a piacon.
Negatívum: a makrogazdasági fundamentumok nem a legjobbak, a kamatcsökkentés elmaradása és a részben ebből fakadó növekvő kötvényhozamok felszívhatják a pénzt (vagy legalábbis egy részét).

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.