2007. június 6. 08:48

Miután Kína nem igazán hatotta meg a magyar piacot, érdekes megnézni mi várható a Wall Streeten.

Tegnap Ben Bernanke, a Fed elnöke kedvezőtlen inflációs kilátásokról beszélt, ami alapján a szakértők szerint gyakorlatilag a nullára csökkent annak a lehetősége, hogy az idén kamatcsökkentésre kerüljön sor. Eközben erősítette a befektetők aggodalmát az amerikai állampapírok hozamemelkedése is. (immár 5 százalék körül tart a T-Bond). Bernanke beszédében kitartott a Fed előrejelzése mellett, amely szerint a következő negyedekben az amerikai gazdaság "mérsékelt ütemben" növekszik, közel, vagy kissé az amerikai gazdaság jelenlegi normális növekedési irányzatának tartott 3-3,25 százalékos bővülési tempó alatt. Az amerikai jegybank vezetője egyben figyelmeztetett a magas inflációra és úgy vélte, hogy az élelmiszer- és energiaárak nélküli maginfláció nem mérséklődik.

Bernie beszédésre és a tegnapi adatokra végül nem túl komoly eséssel reagált a piac.


Forrás: Tőzsdeklub

Pozitívum: a rangeből való kitörés technikailag még áll, a távol-keleti pánik nem érintette meg a piacot, a nagy bluek masszívak, rengeteg a pénz a piacon.
Negatívum: a makrogazdasági fundamentumok nem a legjobbak, a kamatcsökkentés elmaradása és a részben ebből fakadó növekvő kötvényhozamok felszívhatják a pénzt (vagy legalábbis egy részét).