2007. október 20. 12:28

Szellős kiállítótér, és ugyanígy elhelyezkedő nézelődök jellemezték néhány órával megnyitása után a Syma csarnokban rendezett „A legjobb otthon” kiállítást, ahol a látogató mindenből kap egy kicsit: designos hálószobabútoroktól kezdve rattan kerti bútorokon át egészen a többmillió forintért kínált jacuzzikig. A legnagyobb forgalom ottjártunkkor mégis egy torokfájás elleni mentha-készítményt bemutató stand előtt volt.

Belépéskor a biztonsági őr figyelmeztet: bemenni és kijönni csak egyszer lehet, de az már az ajtónál látszik, hogy aligha fogunk ebbe a problémába ütközni, mivel a Syma nagyobbik csarnokának inkább csak a középső részét töltik meg a standok, a szabad felületeken autók, büféasztalok, illetve semmi sem található.

Ötleteket, megoldásokat, tanácsokat mindenesetre bőségesen lehet szerezni a jelenlévő – nagyon kedves – szakértőktől és kiállítóktól, és az is tény, hogy sokféle stílusú mintaszobából van lehetőség lakberendezési tippeket meríteni, vagy akár – megfelelően kibélelt pénztárca esetén - vásárolni.

A hagyományokat őrző, klasszikus, igényes bútorok kedvelői ugyanúgy megtalálják számításukat, mint akik a minimalista, designos modern formákat, vagy akár az extrémebb irányzatokat részesítik előnyben – de akkor sincs semmi probléma, ha valaki thai stílusban kívánja berendezni nappaliját.

A számos bútorosstand mellett jónéhány parkettát, gépészeti berendezéseket vagy akár parabola-antennákat kínáló cég is képviselteti magát a rendezvényen, mely leginkább ahhoz hasonlít, mintha egy lakberendezéssel-lakásépítéssel foglalkozó nagyáruházban járkálna a látogató. Az otthoni wellness előtérbe kerülése ezen a kiállításon is érzékelhető, a megfizethető árakon kínált (már 200.000 forinttól kapható) házi szaunákból-infrakabinokból nagy a választék, de az sem jelent gondot, ha valaki egy nyolcszemélyes jacuzzit szeretne a nappali közepére.

Igazán nagy, "tömegeket kiszolgáló" márkák és áruházak azonban nincsenek jelen, leszámítva az egyik piros színű barkács-kertész áruházláncot, inkább a specializálódott cégek építettek standot, azaz aki itt vásárol, biztos lehet benne, hogy nem "tömegbútorokkal" lesz berendezve otthona. Több helyen teljesen egyedi igényekre szabott lakberendezési cikkeket is meg lehet rendelni.


A kiállítói mix jónak mondható, mindenféle, lakással kapcsolatos kérdéshez van megfelelő stand (lakberendezés, lakásbiztosítás, műszaki cikkek, wellness, dekoráció, belsőépítészet) de az egész valahogy mégsem kelti a teljesség benyomását. Más kiállításokon tapasztaltak fényében nem meglepő, hogy A legjobb otthon standjai között több némileg profilidegen vállalkozás is feltűnik, mint például utazási irodák, vagy egy mobilszolgáltató képviselete, és a bevásárlóközpontok passage-soráról már jól ismert faliképekből is van választék.

Az 1700 forintos belépőért cserébe a szomszéd kiállítóteremben megrendezett Ízlelő Show – élőben bemutatott főzőprodukciókkal - is megtekinthető, ami talán néhány perccel megnyújtja a kiállítócsarnokban töltött – számunkra nem túl hosszú – időtartamot.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.