TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Szellős kiállítótér, és ugyanígy elhelyezkedő nézelődök jellemezték néhány órával megnyitása után a Syma csarnokban rendezett „A legjobb otthon” kiállítást, ahol a látogató mindenből kap egy kicsit: designos hálószobabútoroktól kezdve rattan kerti bútorokon át egészen a többmillió forintért kínált jacuzzikig. A legnagyobb forgalom ottjártunkkor mégis egy torokfájás elleni mentha-készítményt bemutató stand előtt volt.

Belépéskor a biztonsági őr figyelmeztet: bemenni és kijönni csak egyszer lehet, de az már az ajtónál látszik, hogy aligha fogunk ebbe a problémába ütközni, mivel a Syma nagyobbik csarnokának inkább csak a középső részét töltik meg a standok, a szabad felületeken autók, büféasztalok, illetve semmi sem található.

Ötleteket, megoldásokat, tanácsokat mindenesetre bőségesen lehet szerezni a jelenlévő – nagyon kedves – szakértőktől és kiállítóktól, és az is tény, hogy sokféle stílusú mintaszobából van lehetőség lakberendezési tippeket meríteni, vagy akár – megfelelően kibélelt pénztárca esetén - vásárolni.

A hagyományokat őrző, klasszikus, igényes bútorok kedvelői ugyanúgy megtalálják számításukat, mint akik a minimalista, designos modern formákat, vagy akár az extrémebb irányzatokat részesítik előnyben – de akkor sincs semmi probléma, ha valaki thai stílusban kívánja berendezni nappaliját.

A számos bútorosstand mellett jónéhány parkettát, gépészeti berendezéseket vagy akár parabola-antennákat kínáló cég is képviselteti magát a rendezvényen, mely leginkább ahhoz hasonlít, mintha egy lakberendezéssel-lakásépítéssel foglalkozó nagyáruházban járkálna a látogató. Az otthoni wellness előtérbe kerülése ezen a kiállításon is érzékelhető, a megfizethető árakon kínált (már 200.000 forinttól kapható) házi szaunákból-infrakabinokból nagy a választék, de az sem jelent gondot, ha valaki egy nyolcszemélyes jacuzzit szeretne a nappali közepére.

Igazán nagy, "tömegeket kiszolgáló" márkák és áruházak azonban nincsenek jelen, leszámítva az egyik piros színű barkács-kertész áruházláncot, inkább a specializálódott cégek építettek standot, azaz aki itt vásárol, biztos lehet benne, hogy nem "tömegbútorokkal" lesz berendezve otthona. Több helyen teljesen egyedi igényekre szabott lakberendezési cikkeket is meg lehet rendelni.


A kiállítói mix jónak mondható, mindenféle, lakással kapcsolatos kérdéshez van megfelelő stand (lakberendezés, lakásbiztosítás, műszaki cikkek, wellness, dekoráció, belsőépítészet) de az egész valahogy mégsem kelti a teljesség benyomását. Más kiállításokon tapasztaltak fényében nem meglepő, hogy A legjobb otthon standjai között több némileg profilidegen vállalkozás is feltűnik, mint például utazási irodák, vagy egy mobilszolgáltató képviselete, és a bevásárlóközpontok passage-soráról már jól ismert faliképekből is van választék.

Az 1700 forintos belépőért cserébe a szomszéd kiállítóteremben megrendezett Ízlelő Show – élőben bemutatott főzőprodukciókkal - is megtekinthető, ami talán néhány perccel megnyújtja a kiállítócsarnokban töltött – számunkra nem túl hosszú – időtartamot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.