<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Unilever 3,7 milliárd dollárért felvásárolja a kozmetikai szereket gyártó Alberto Culver Co.- t - közölte a holland-brit óriásvállalat hétfőn.

A hajápolási termékekre szakosodott amerikai cég felvásárlásával az Unilever világelső lesz a hajkondicionáló készítmények piacán, második lesz a globális samponpiacon, és a harmadik a frizuraformázó (styling) termékek körében.

Az Unilever készpénzzel fizet a 2.700 embert foglalkoztató cégért, amely tavaly 1,6 milliárd dollár bevételt ért el. A multinacionális óriásvállalat az ügylettel a Dove, a Rexona, a Lux és sok egyéb márka után tovább erősíti testápolási üzletágát, amely már a bevétel egyharmadát biztosítja. A holland-brit társaság legutóbb tavaly eszközölt felvásárlást a területen, akkor a Sara Lee testápolási részlegét vette át 1,3 milliárd dollárért.

Augusztus óta szinte egymást érik a nagy, milliárd dolláros nagyságrendű felvásárlások. Az idén eddig bejelentett tranzakciók összértéke megközelíti az 1.700 milliárd dollárt, ami kétéves csúcs, és 21 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.