1p

Nyáron több lakópark is kedvezményekkel csalogatja a potenciális vevőket, mivel ilyenkor rendszerint visszaesik a lakásértékesítés.

A lakásépítők különböző akciókat kínálnak: egyesek árengedményt adnak, mások ingyen adják a lakáshoz a konyhabútort vagy a légkondicionálót. Előfordul az is, hogy a beruházók azzal próbálnak vásárlásra ösztönözni, hogy beharangozzák: ősszel áremelés várható.

Azért is kénytelenek kedvezményekkel csalogatni az értékesítők, mert az idei első negyedévben újabb kilencezer lakás kapta meg az építési engedélyt. Bár ez 14 százalékkal elmarad a tavalyi év hasonló időszakától, de így is jelentős szám. A megtorpanás leginkább Budapesten érezhető: a fővárosban 30 százalékkal esett vissza a kiadott építési engedélyek száma az év első három hónapjában.

Kövesdi Marcell, a Lakásbörze szervezője szerint: Korábban a teljes nyári szezon a nullával volt egyenlő az ingatlanpiacon, mára azonban árnyaltabbá vált a kép. Csak az augusztus fekete hónap az ingatlanosok számára. A június-július hónapban még aktívak a vásárlók, ezért is rendezik meg a Millenáris Parkban, július 12-13-án a lakásbörzét, ahol közel százezer használt és új lakás között válogathatnak majd az érdeklődők.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!