1p

Portugália 2,5-3 milliárd euró értékben akart 3, 6 és 12 hónapos kincstárjegyeket értékesíteni szerdán. Az aukción csökkenő hozamok mellett a teljes mennyiséget eladták.

A három hónapos kincstárjegyekre a beérkező valamivel több mint 3 milliárd eurós ajánlatból mindössze 300 milliónyit fogadtak el. A jegyek a múltkori aukciónál 0,2 százalékponttal alacsonyabb hozam mellett 3,845 százalék mellett keltek el.

A hat hónapos állampapírokra szintén 3 milliárd euró értékben nyújtottak be ajánlatokat a vevők, melyből a portugálok 1,2 milliárdot el is fogadtak. Az értékesítés csökkenő hozamszint, 4,332 százalék mellett valósult meg.

A 12 hónapos kincstárjegyek hozamszintje csökkent a legnagyobb mértékben, hiszen a korábbi 5,9 százalék után most 4,943 százalék mellett adtak el 1,5 milliárd euró értékben. A beérkező ajánlatok értéke 3,025 milliárd euró volt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!