2017. október 20. 12:00

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy plusz jelet tesz a magyar besorolás mellé pénteken a Moody’s hitelminősítő.

Pénteken - magyar idő szerint - várhatóan késő este nyilatkozik a magyar gazdaságról a Moody’s nemzetközi hitelminősítő, amely most Baa3-as kategóriába sorolja Magyarországot stabil kilátással. 

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint elméletileg háromféle forgatókönyv lehetséges.
A szakértő szerint a legvalószínűbb, hogy a Moody’s elemzői egy későbbi felminősítést valószínűsítő pozitív kilátással látják el a mostani besorolást. Ha így döntenek, akkor az indoklásban kitérhetnek arra, hogy javulnak a magyar gazdaság adósságmutatói, a problémás hitelek aránya csökken, a gazdaság pedig gyorsul. Szintén ezeket a kedvező folyamatokat hozhatják fel egy esetleges felminősítés esetén is, de Németh Dávid szerint a felminősítés inkább elméleti lehetőség. Nem valószínű ugyanis, hogy kilátásjavítás nélkül egyből jobb osztályzatot adnának.

Az is lehetséges, hogy a Moody’s nem nyúl sem az osztályzathoz, sem a kilátáshoz. Ebben az esetben nagyobb súllyal vennék figyelembe a kedvezőtlen tényezőket. Például azt, hogy a magyar gazdaság potenciális növekedése nem javult, a növekedés elsősorban külső tényezőknek, az uniós forrásoknak és az európai konjunktúrának köszönhető. Kedvezőtlennek tarthatják azt is, hogy a strukturális egyenleg romlik. 
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.