TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint egy plusz jelet tesz a magyar besorolás mellé pénteken a Moody’s hitelminősítő.

Pénteken - magyar idő szerint - várhatóan késő este nyilatkozik a magyar gazdaságról a Moody’s nemzetközi hitelminősítő, amely most Baa3-as kategóriába sorolja Magyarországot stabil kilátással. 

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint elméletileg háromféle forgatókönyv lehetséges.
A szakértő szerint a legvalószínűbb, hogy a Moody’s elemzői egy későbbi felminősítést valószínűsítő pozitív kilátással látják el a mostani besorolást. Ha így döntenek, akkor az indoklásban kitérhetnek arra, hogy javulnak a magyar gazdaság adósságmutatói, a problémás hitelek aránya csökken, a gazdaság pedig gyorsul. Szintén ezeket a kedvező folyamatokat hozhatják fel egy esetleges felminősítés esetén is, de Németh Dávid szerint a felminősítés inkább elméleti lehetőség. Nem valószínű ugyanis, hogy kilátásjavítás nélkül egyből jobb osztályzatot adnának.

Az is lehetséges, hogy a Moody’s nem nyúl sem az osztályzathoz, sem a kilátáshoz. Ebben az esetben nagyobb súllyal vennék figyelembe a kedvezőtlen tényezőket. Például azt, hogy a magyar gazdaság potenciális növekedése nem javult, a növekedés elsősorban külső tényezőknek, az uniós forrásoknak és az európai konjunktúrának köszönhető. Kedvezőtlennek tarthatják azt is, hogy a strukturális egyenleg romlik. 
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.