2008. július 3. 13:04

Két hónap várakozás után a Mol ma közzétette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy részvényenként 883,36 forintos osztalékot fok kifizetni a befektetőknek.

Hosszas találgatás után kedden kiderült, hogy július 16-tól vehetik fel a nekik járó osztalékot a Mol részvényesei, azt azonban csak ma közölte az olajtársaság, hogy pontosan mennyi pénzre számíthatnak. A 883,36 forintos összeg nagyjából megfelel a várakozásoknak, az elemzők előzetesen 850-900 forint körüli osztalékkal kalkuláltak.

A Mol-közgyűlés még április 23-án döntött az osztalék fizetéséről, az osztrák OMV azonban később megtámadta a közgyűlés döntéseit a bíróságon, ezért húzódott több mint két hónapig az osztalék kifizetése. Két nappal ezelőtt a vállalat közölte, hogy a részvényesek július 16-tól számíthatnak az osztalékra, de akkor még nem lehetett tudni annak pontos mértékét. A közgyűlés áprilsiban csak arról döntött, hogy 85 milliárd forintot különítenek el osztalékra, de a saját részvények miatt nem lehetett tudni, ez pontosan mennyit jelent a részvényeseknek.

A hét elején a Mol több mint 10 millió részvény bevonásáról is határozott: az OTP-től több mint 8,5 millió, az MFB Investtől pedig kicsivel több mint 4,5 millió részvényt vontak be. Így közel 13,5 millió "A" sorozatú részvény van jelenleg a Mol birtokában.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.