2008. július 3. 13:04

Két hónap várakozás után a Mol ma közzétette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy részvényenként 883,36 forintos osztalékot fok kifizetni a befektetőknek.

Hosszas találgatás után kedden kiderült, hogy július 16-tól vehetik fel a nekik járó osztalékot a Mol részvényesei, azt azonban csak ma közölte az olajtársaság, hogy pontosan mennyi pénzre számíthatnak. A 883,36 forintos összeg nagyjából megfelel a várakozásoknak, az elemzők előzetesen 850-900 forint körüli osztalékkal kalkuláltak.

A Mol-közgyűlés még április 23-án döntött az osztalék fizetéséről, az osztrák OMV azonban később megtámadta a közgyűlés döntéseit a bíróságon, ezért húzódott több mint két hónapig az osztalék kifizetése. Két nappal ezelőtt a vállalat közölte, hogy a részvényesek július 16-tól számíthatnak az osztalékra, de akkor még nem lehetett tudni annak pontos mértékét. A közgyűlés áprilsiban csak arról döntött, hogy 85 milliárd forintot különítenek el osztalékra, de a saját részvények miatt nem lehetett tudni, ez pontosan mennyit jelent a részvényeseknek.

A hét elején a Mol több mint 10 millió részvény bevonásáról is határozott: az OTP-től több mint 8,5 millió, az MFB Investtől pedig kicsivel több mint 4,5 millió részvényt vontak be. Így közel 13,5 millió "A" sorozatú részvény van jelenleg a Mol birtokában.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.