2008. július 1. 15:19

Végre megérkezett a várva várt hír: a Mol július 16-tól fizeti ki a tavalyi évre járó osztalékot. Hogy mennyit? Majd talán holnap az is kiderül.

A Mol közgyűlése immáron több mint két hónapja döntött arról, hogy a tavalyi eredmények alapján 85 milliárd forint értékben fizet ki osztalékot a részvényeseknek. Eltelt két hónap, a befektetők vártak a pénzükre, de a cég menedzsmentje csak halogatta a döntést. Legutóbb arról lehetett olvasni, hogy majd a júniusi igazgatósági ülésen döntenek az osztalék sorsáról. A cég a mai tőzsdezárás után közölte: július 16-tól mindenki felveheti a neki járó pénzt. De azt egyelőre senki sem tudja, mennyi jár.

A cég hivatalos közlése szerint július 3-ig külön közleményben fognak tájékoztatni az osztalék mértékéről. Tehát a következő két napban még egy közleményt fognak megjelentetni, ezzel is nyertek újabb két napot. Nehéz elképzelni, hogy valamit holnapután már tudni fognak, amit most még nem is sejtenek.

Természetesen az ilyenkor szokásosnak megfelelően tulajdonosi megfeleltetést rendelt el a Mol, a megfeleltetés fordulónapja július 9. Ennek megfelelően a 2007. évi osztalékra jogosító MOL részvényeket utoljára 2008. július 4-én lehet vásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén T+3 napos elszámolás esetén. Osztalékra azok a természetes és jogi személyek jogosultak, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a MOL részvények tulajdonosai, és kérték részvénykönyvi bejegyzésüket.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.