2008. július 1. 15:19

Végre megérkezett a várva várt hír: a Mol július 16-tól fizeti ki a tavalyi évre járó osztalékot. Hogy mennyit? Majd talán holnap az is kiderül.

A Mol közgyűlése immáron több mint két hónapja döntött arról, hogy a tavalyi eredmények alapján 85 milliárd forint értékben fizet ki osztalékot a részvényeseknek. Eltelt két hónap, a befektetők vártak a pénzükre, de a cég menedzsmentje csak halogatta a döntést. Legutóbb arról lehetett olvasni, hogy majd a júniusi igazgatósági ülésen döntenek az osztalék sorsáról. A cég a mai tőzsdezárás után közölte: július 16-tól mindenki felveheti a neki járó pénzt. De azt egyelőre senki sem tudja, mennyi jár.

A cég hivatalos közlése szerint július 3-ig külön közleményben fognak tájékoztatni az osztalék mértékéről. Tehát a következő két napban még egy közleményt fognak megjelentetni, ezzel is nyertek újabb két napot. Nehéz elképzelni, hogy valamit holnapután már tudni fognak, amit most még nem is sejtenek.

Természetesen az ilyenkor szokásosnak megfelelően tulajdonosi megfeleltetést rendelt el a Mol, a megfeleltetés fordulónapja július 9. Ennek megfelelően a 2007. évi osztalékra jogosító MOL részvényeket utoljára 2008. július 4-én lehet vásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén T+3 napos elszámolás esetén. Osztalékra azok a természetes és jogi személyek jogosultak, akik a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján a MOL részvények tulajdonosai, és kérték részvénykönyvi bejegyzésüket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.